Închide

Nespresso: Cererea de capsule, neafectată de pandemie | Să curgă cafeaua… și investițiile

Avatar
Gm 9e33c4e8 A611 413b Bd8b 537565d4c37b Nespresso Pods

foto: www.which.co.uk

Timp de citire: < 1 minut

Ca urmare a cererii crescute de capsule, Nespresso anunță o investiție de 117 milioane de franci elvețieni (105,8 milioane de euro) în extinderea centrului de producție din Avenches, Elveția. Investiția presupune dezvoltarea capacității de producție prin includerea a trei linii noi de producție, dar și extinderea centrului de distribuție, mărind capacitățile logistice actuale, anunță Revista Progresiv.

Fabrica din Avenches este centrul de distribuție global al Nespresso, de aici fiind distribuite capsulele Nespresso către 80 de țări la nivel global, și este dedicat producției de Nespresso Original, Starbucks by Nespresso, dar și pentru cafeaua profesională.

”Această investiție vorbește despre abordarea sustenabilă pe termen lung a businessului nostru. Toate tipurile de cafea Nespresso vândute la nivel global sunt produse în Elveția, iar în ultimele 8 luni am anunțat investiții de peste 270 de milioane de franci elvețieni în cele două centre de producție pe care le deținem la Romont și Avenches”, a declarat Guillaume Le Cunff, CEO Nespresso.

Investiția în extinderea centrului de producție din Avenches va fi demarată în luna iulie a acestui an și se așteaptă să fie finalizată în septembrie 2022, în timp ce cele trei linii noi de producție vor fi operaționale până în luna martie a anului viitor.

Centrul Nespresso a fost inaugurat în 2008, cu o investiție inițială de 300 de milioane de franci elvețieni, completată ulterior de o investiție de 200 de milioane de franci elvețieni.

scroll to top