Închide

Nestlé înregistrază cea mai mare creștere din 2008, deși a majorat prețurile

Avatar
Nestle Hq

foto: nestle.ro

Timp de citire: 2 minute

În primele nouă luni ale acestui an, Nestlé a majorat prețurile cu 7,5% pentru a absorbi creșterile de costuri. Deocamdată, acest lucru nu afectează volumele. De fapt, compania înregistrează cea mai mare creștere din 2008 încoace, potrivit Retail Detail.

“Ajustări responsabile”

Nestlé a înregistrat venituri de 69,1 miliarde de franci elvețieni (aproape 70,5 miliarde de euro) în primele trei trimestre ale acestui an, ceea ce reprezintă o creștere de 9,2%. O mare parte din această creștere a fost determinată de majorarea prețurilor cu 7,5%, dar a existat și o creștere a volumului cu 1%, în ciuda dificultăților din lanțul de aprovizionare. Divizia de hrană pentru animale de companie Purina a înregistrat cea mai puternică creștere; mărci precum Nescafé, Nespresso, KitKat și Garden Gourmet au înregistrat, de asemenea, performanțe puternice, cu o creștere de două cifre.

“Am obținut o creștere organică puternică, deoarece am continuat să ajustăm prețurile în mod responsabil pentru a reflecta inflația”, a declarat directorul general Mark Schneider. “Mediul economic dificil este o preocupare pentru mulți oameni și are un impact asupra puterii lor de cumpărare. De aceea, ne propunem să menținem produsele la prețuri accesibile, ținând cont în același timp de interesele tuturor părților interesate.”

Multinaționala își revizuiește în creștere perspectivele pentru întregul exercițiu financiar și mizează pe o creștere organică a vânzărilor de 8%.

Consumatorii continuă să cumpere mărci

Producătorii de mărci scapă până acum cu bine de creșterea prețurilor, în ciuda rezistenței acerbe a lanțurilor de supermarketuri care nu doresc să vadă prețurile crescând excesiv. Consumatorii nu renunță (încă) la mărcile lor preferate, chiar și în vremuri de inflație ridicată și de criză energetică gravă.

Săptămâna trecută, PepsiCo a publicat, de asemenea, rezultate strălucite: o creștere a vânzărilor de 9%, în ciuda unei scăderi de 1% a volumului. Întrebarea este dacă mărcile pot menține această tendință pozitivă în cazul în care criza energetică va dura mai mult și va începe să afecteze cu adevărat bugetele familiilor.

scroll to top