Închide

Netflix și-a dublat investițiile în filme și seriale britanice, până la 1 miliard de dolari

Avatar
Netflix 1170x658

Foto: Playtech.ro

Timp de citire: < 1 minut

Netflix a anunţat că şi-a dublat investiţia în Marea Britanice ajungând la un miliard de dolari în 2020, în ciuda dificultăţilor legate de pandemie, scrie News.ro.

Cheltuielile Netflix pentru filme şi seriale pe teritoriul britanic au crescut, în condiţiile în care erau de 500 de milioane de dolari în 2019, potrivit unui purtător de cuvânt al grupului, confirmând informaţii ale cotidianului The Guardian.

În total, 50 de programe au fost finanţate de Netflix anul acesta, precum celebrul serial “The Crown” despre familia regală britanică, şi asta în ciuda problemelor cauzate de pandemie.

“Marea Britanie este o piaţă incredibil de importantă pentru Netflix şi suntem mândri că am suplimentat investiţiile”, spune acel purtător de cuvânt.

“The Crown”, “Sex Education” şi “The Witcher” se află între producţiile britanice care vor fi urmărite de lumea întreagă”, a adăugat el.

Netflix s-a angajat să producă în Marea Britanie pentru mai mulţi ani, după un acord cu studiourile Shepperton din vestul Londrei, unde au avut loc filmările la “The Old Guard”, o producție cu Charlize Theron în rolul principal.

Potrivit The Guardian, Marea Britanie este cel mai important centru de producţii pentru Netflix, după Statele Unite. Gigantul de streaming ar fi cheltuit 17 miliarde de dolari anul acesta în toată lumea pentru programele sale.

scroll to top