Închide

New York Times a ieșit la cumpărături: achiziție majoră pe piața presei de calitate din SUA

Avatar
Nyt

Sursa foto: The New York Times.

Timp de citire: 2 minute

Compania The New York Times Co., care editează prestigioasa publicație americană cu același nume, a fost de acord să plătească o sumă evaluată la 550 de milioane de dolari pentru cumpărarea portalului cu tematică sportivă Athletic, cu peste 1 milion de abonați, potrivit unei surse din apropierea discuțiilor, citate de Bloomberg.

Niciuna dintre părțile implicate nu a dorit să comenteze până acum informația.

Înființat în urmă cu șase ani, Athletic s-a impus prin cooptarea în colectivul redacțional a unor nume extrem de cunoscute și apreciate din presa sportivă, în special din cea din Statele Unite.

Co-fondatorul Athletic, Alex Mather, s-a remarcat în 2017 printr-o declarație controversată, dată tocmai pentru New York Times

”Le vom pândi la cotitură pe fiecare dintre ziarele locale și le vom lăsa să sângereze încontinuu, până când vom rămâne ultimii în picioare. Îi vom seca de cele mai bune talente ale lor în fiecare moment al existenței noastre.”

Într-o declarație ulterioară, Mather și-a cerut scuze pentru exagerare.

Compania care editează Atheltic a strâns aproximativ 50 de milioane de dolari în urmă cu doi ani în cadrul unei runde de finanțare care a evaluat-o la aproximativ 500 de milioane de dolari.

În noiembrie 2021, Athletic avea aproximativ 1,2 milioane de abonați care plătesc pentru accesul la articolele despre marile echipe profesioniste din sportul american, precum și despre echipele profesioniste de fotbal din străinătate.

În iunie 2020, Athletic a redus schema de personal cu 46 de angajați, adică 8% din totalul acestora.

Athletic a purtat discuții și cu portalul de știri online Axios, însă negocierile s-au împotmolit pe o serie de teme, printre care prețul de achiziție și formula de conducere a companiei care ar fi rezultat din fuziune, potrivit unor surse familiarizate cu discuțiile.

scroll to top