Închide

Nike dă în judecată New Balance și Skechers pentru încălcarea brevetului privind tehnologia pantofilor sport

Avatar
nike, sports shoes, sneaker

Fotografie de grailify pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Gigantul sportiv Nike a intentat luni procese federale împotriva rivalilor New Balance și Skechers, acuzându-i că au încălcat brevetele legate de tehnologia Nike de fabricare a părților superioare ale adidașilor, potrivit Reuters.

Acțiunile în justiție au afirmat că mai mulți pantofi sport New Balance și adidași Skechers folosesc în mod abuziv tehnologia “Flyknit” patentată de Nike pentru pantofi de alergare, fotbal și baschet.

Nike a dat anterior în judecată Adidas, Puma și Lululemon pentru încălcarea brevetelor Flyknit. Adidas și Puma și-au soluționat procesele, în timp ce procesul intentat de Nike împotriva Lululemon este încă în desfășurare.

New Balance a precizat într-o declarație că “respectă pe deplin drepturile de proprietate intelectuală ale concurenților, dar Nike nu deține dreptul exclusiv de a proiecta și produce încălțăminte prin metode tradiționale de fabricație care au fost folosite în industrie timp de decenii”.

Reprezentanții Nike și Skechers nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii cu privire la procesele de luni.

Site-ul web al Nike din Beaverton, Oregon, a declarat că tehnologia sa Flyknit “folosește fibre de înaltă rezistență pentru a crea fețe ușoare cu zone specifice de susținere, întindere și respirabilitate”. Procesele au spus că tehnologia brevetată îi permite să facă fețe de înaltă performanță cu materiale și deșeuri reduse.

Plângerea Nike împotriva New Balance, cu sediul în Boston, depusă la tribunalul federal din Massachusetts, afirmă că pantofii din liniile Fresh Foam, FuelCell și alte linii ale New Balance încalcă drepturile de brevet ale Nike. Nike a dat în judecată Skechers, cu sediul în Manhattan Beach, California, la Los Angeles, susținând că pantofii, inclusiv mărcile Ultra Flex și Glide Step de la Skechers, îi încalcă brevetele.

Nike a cerut instanțelor de judecată o sumă nespecificată de despăgubiri bănești și hotărâri judecătorești care să blocheze definitiv New Balance și Skechers să încalce brevetele.

scroll to top