Închide

Nike înregistrează un profit mai mare în ciuda problemelor legate de acțiuni

Avatar
Nike

Foto: BBC

Timp de citire: < 1 minut

În timpul celui de-al doilea trimestru al anului său fiscal, Nike și-a văzut profitul net crescut semnificativ. Cu toate acestea, gigantul de îmbrăcăminte sport continuă să fie afectat de probleme de aprovizionare.

Stagnarea vânzărilor

Nike a înregistrat vânzări totale de 11,4 miliarde de dolari (10,1 miliarde de euro) în al doilea trimestru al anului său fiscal, în creștere cu 1% față de aceeași perioadă a anului trecut. Excluzând efectele valutare, veniturile au rămas stabile.

Închiderile fabricilor din cauza Covid-19 și întreruperile lanțului de aprovizionare au avut un impact semnificativ asupra afacerii. Veniturile au scăzut cu aproape un sfert în China și cu 6% în Asia și America Latină. În America de Nord (+12 la sută) și Europa (+6 la sută), Nike a reușit să crească, datorită unei creșteri a stocurilor de conducte care s-a materializat pe parcursul trimestrului, potrivit RetailDetail.eu.

Vânzările directe către consumatori („Nike Direct”) au crescut cu 8%, susținute de o creștere de 30% în America de Nord, cu vânzări record în timpul Black Friday. Veniturile din comerțul electronic au crescut cu 11%, alimentate și de vânzările de succes din Statele Unite.

În ciuda problemelor persistente de stoc, Nike a reușit să crească profiturile în mod semnificativ. Grupul de îmbrăcăminte sport a înregistrat un profit net de 1,33 miliarde de dolari (1,17 miliarde de euro), cu aproape 7% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

scroll to top