Închide

Niro Plus, modelul produs de Kia special pentru firme de taxi și servicii de ride-hailing

Avatar
kia, car, transportation

Fotografie de DomAlberts pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Kia a prezentat model Niro Plus, care a fost creat special pentru a fi folosit de către firmele de taxi și de serviciile de ride-hailing. Noua mașină este bazată pe vechea generație Niro și este catalogată drept un PBV (Purpose-Built Vehicle), potrivit Automarket.

În mod normal, se întâmplă rar ca un producător să lanseze un model nou bazat pe o generație veche, care nu se mai fabrică. Noul Niro Plus se bazează chiar pe generația construită între 2016 și 2022.

Niro Plus este catalogat drept un PBV (Purpose-Built Vehicle). Față de vechiul Niro standard, noul model este mai lung cu 10 milimetri pentru a oferi un spațiu mai mare pasagerilor din spate. Plafonul a fost și el înălțat, cu 80 de milimetri, pentru un confort mai mare ocupanților.

Modelul va fi oferit cu două propulsoare: unul hibrid cu încărcare la priză și celălalt electric. Exemplarele care vor fi folosite ca taxiuri vor fi echipate numai cu propulsorul electric.

Pentru a oferi și mai mult spațiu, panourile ușilor au fost subțiate, la fel și scaunele.

În partea interioară a montanților B sunt amplasate câteva mânere. Tot la interior, panourile ușilor din spate au elemente reflectorizante pentru a spori siguranța pasagerilor. În mare parte, habitaclul lui Niro Plus este asemănător cu vechiul model.

Modelele folosite ca taxiuri vor fi echipate cu un ecran all-in-one care va include un tahograf digital, taximetru și navigație. Este prezentă și comanda vocală, iar sistemul multimedia va primi regulat actualizări over-the-air.

Ulterior, va exista și o versiune Niro Plus pentru uz personal.

Noul Kia Niro Plus este disponibil, pentru moment, în Coreea de Sud și Australia.

scroll to top