Închide

Profitul anual al NN Group, mai mic cu aproximativ 100 de milioane de euro

Avatar
calculator, calculation, insurance

Fotografie de Edar pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Asiguratorul olandez NN Group a declarat, miercuri, că se așteaptă la un impact de aproximativ 100 de milioane de euro (113,14 milioane USD) asupra profitului său din cauza pandemiei, dar rata solvabilității rămâne puternică, la 227% de la sfârșitul lunii mai.

Într-o actualizare înaintea unei zile a investitorilor, directorul executiv David Knibbe a declarat că NN Group vizează să genereze lichidităţi de 1,5 miliarde de euro în 2023, transmite Reuters.

La începutul acestei luni, fondul Elliott Advisors, care deține un pachet de 3% în NN Group, a propus o serie de acțiuni pe care asiguratorul ar trebui să le ia, pentru a crește prețul acțiunilor sale, inclusiv „îmbunătățiri operaționale, tranzacții de reasigurare și vânzări directe de afaceri”.

Knibbe a declarat că firma ia în considerare sfaturile transmise de Elliott.

Anul acesta, acţiunile NN au scăzut cu 11% la Bursa de la Amsterdam. Marţi, titlurile se tranzacţionau la 30,13 euro.

Grupul NN, care raportează câștiguri de două ori pe an, a înregistrat un profit de 1,8 miliarde de euro în 2019.

NN este o companie de asigurări şi managementul investiţiilor, activă în peste 18 ţări, cu o puternică prezenţă în Europa şi în Japonia.

Grupul NN din România include activităţile NN Asigurări de Viaţă şi NN Pensii, companii lider pe pieţele de profil, şi NN Investment Partners, numărul patru în topul companiilor de administrare a fondurilor mutuale din România.

scroll to top