Închide

Noi concedieri la echipa de moderare a conţinutului la Twitter

Avatar
Elon Musk Twitter

Foto: Reuters

Timp de citire: < 1 minut

Twitter a făcut noi reduceri de personal în echipa de moderare a conţinutului şi cea care urmăreşte conţinutul care instigă la ură.

Vineri seara, cel puţin încă o duzină de reduceri au avut loc în rândul lucrătorilor din birourile companiei din Dublin şi Singapore, arată Bloomberg, care citează persoane familiarizate cu problema.

Printre cei disponibilizaţi de la platforma de socializare deţinută de Elon Musk se numără Nur Azhar Bin Ayob, care fusese angajat relativ recent ca şef al integrităţii site-ului pentru regiunea Asia-Pacific, şi Analuisa Dominguez, directorul senior al politicii de venituri la Twitter.

Au fost eliminaţi şi lucrători din echipele care gestionau politica privind dezinformarea, apelurile globale şi mass-media de stat de pe platformă, notează news.ro.

Vicepreşedintele Twitter pentru încredere şi siguranţă, Ella Irwin, a confirmat pentru Reuters că Twitter a făcut unele reduceri în echipa de încredere şi siguranţă, dar nu a oferit detalii.

”Avem mii de oameni în Trust and Safety care lucrează la moderarea conţinutului şi nu au fost făcute reduceri în echipele care fac această muncă zilnic”, a spus ea prin e-mail.

Unele dintre reduceri, a adăugat ea, au fost în zone care nu aveau suficient volum în viitor sau în care avea consolidarea era justificată.

Twitter a concediat aproximativ 3.700 de angajaţi la începutul lunii noiembrie, într-o măsură de reducere a costurilor luată de proproetarul şi directorul general Elon Musk, iar alte sute au demisionat ulterior.

Compania a fost, de asemenea, lovită de un proces luna trecută, în care că compania de socializare este acuzată că a vizat în mod disproporţionat angajatele de sex feminin în disponibilizări.

scroll to top