Închide

Noi experimente ale UEFA: se știu gazdele Campionatelor Europene de Fotbal din 2028 și 2032!

Avatar
Skysports Uefa Headquarters 4974348

foto: evz.ro

Timp de citire: 2 minute

Anglia va organiza, alături de Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord și Irlanda, turneul final al Campionatului European din 2028.

UEFA a anunțat care vor fi țările care vor organiza edițiile din 2028 și 2032 ale Campionatului European de Fotbal. Regatul Unit și Irlanda au fost confirmate drept gazdele EURO 2028, în timp ce EURO 2032 se va disputa în Italia și Turcia.

Federațiile de fotbal din Anglia, Irlanda de Nord, Republica Irlanda, Scoția și Țara Galilor au depus o candidatură comună pentru organizarea UEFA EURO 2028.

De cealaltă parte, asociațiile de fotbal din Italia și Turcia, care au început ca ofertanți individuali, au decis să își unească forțele și au depus o ofertă comună pentru organizarea EURO 2032. transmite Euronews.

Inițial, federația turcă își depusese candidatura pentru a organiza EURO 2028 și EURO 2032, însă și-a retras candidatura individuală pentru 2028, pentru a se alătura Italiei în organizarea ediției din 2032.

După ce proiectul a fost aprobat, Federația de Fotbal din Anglia a venit cu o solicitare bizară către UEFA: nu vrea să fie calificată direct la turneul final!

Anglia vrea să joace în preliminariile pentru EURO 2028, pe care îl organizează

Șefii fotbalului britanic consideră că ar fi un mare dezavantaj ca Anglia să meargă la turneul final după aproape doi ani în care nu a jucat nici măcar un meci oficial, relatează DigiSport.

Englezii văd ce se întâmpla la naționala Germaniei, care organizează viitoarea ediție de EURO, cea de anul viitor și care are mari probleme chiar și în meciurile amicale, ceea ce a dus la demiterea lui Hansi Flick, înlocuit cu Julian Nagelsmann.

De asemenea, englezii sunt conștienți că în timpul preliminariilor nici nu ar găsi adversari redutabili împotriva cărora să dispute meciuri de verificare.

UEFA nu a răspuns

UEFA încă nu a răspuns cerereii Federației de la Londra, dar este foarte probabil ca solicitarea să fie refuzată.

Dacă, însă, răspunsul va fi pozitiv, asta ar însemnă că toate cele cinci țări gazdă să joace în preliminarii, scrie The Sun.

scroll to top