Închide

S-a calculat nota de plată a cutremurelor devastatoare din Turcia și Siria pentru industria asigurărilor

Avatar
Ruins in city

Fotografie de Ahmed akacha pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Karen Clark & Company (KCC), o companie specializată în modelarea riscului de catastrofă, a anunţat joi că se aşteaptă ca pierderile suportate de asiguratori ca urmare a cutremurelor care au lovit Turcia săptămâna trecută să se ridice la 2,4 miliarde de dolari, potrivit agenției Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit celor mai recente cifre ale autorităţilor, bilanţul celui mai grav cutremur din istoria modernă a Turciei a urcat la 36.187 de morţi.

Potrivit KCC, pierderile totale provocate proprietăţilor de cutremurele cu magnitudinea de 7,8, respectiv 7,5, ar urma să se apropie de 20 de miliarde de dolari.

Cifrele avansate de KCC nu includ şi Siria, unde acelaşi dezastru a agravat o criză umanitară provocată de 12 ani de război.

Conform estimărilor, cutremurele au distrus sau afectat în mod grav peste 41.000 de clădiri în zece din cele 81 de provincii din Turcia. Potrivit KCC, acesta este cel mai devastator cutremur care a lovit Turcia, după cel din 1939.

Separat, banca americană JPMorgan a estimat joi costurile directe ale distrugerilor provocate infrastructurilor fizice din Turcia la 2,5% din Produsul Intern Brut sau 25 de miliarde de dolari.

scroll to top