Închide

Ferrari ar putea avea un vehicul electric până în 2025 | SUV-ul companiei va fi lansat în 2022

Avatar
ferrari, car, red

Fotografie de aburak pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Producătorul italian Ferrari va dezvălui primul său vehicul care funcționează în întregime cu baterii în 2025, a declarat președintele John Elkann în cadrul adunării generale anuale a companiei.

Comentariile sale sugerează că opiniile privind electrificarea în cadrul companiei au evoluat de când Louis Camilleri a demisionat din funcția de director executiv, la sfârșitul anului trecut, potrivit Bloomberg.

Camilleri, a cărui lipsă de experiență în industria auto l-a făcut în 2018 o alegere oarecum controversată  pentru a conduce una dintre cele mai importante mărci de automobile din lume, și-a exprimat îndoielile pe parcursul mandatului său că Ferrari ar renunța la motoarele cu combustie internă.

„Mulți dintre clienții noștri au dificultăți în a-și imagina cu adevărat un Ferrari care este complet electric”, a spus Camilleri în 2019.

Anul trecut, el le-a spus analiștilor că nu vede Ferrari trecând vreodată la vehicule 100% electrice și a exclus chiar și un procent de 50% în timpul vieții sale.

Elkann, descendent al familiei Agnelli, le-a spus investitorilor că recrutarea unui nou CEO se accelerează. Candidații de pe lista scurtă a companiei vor avea cunoștințele tehnologice necesare pentru a conduce compania, a spus el.

Noul CEO va împărtăși detalii despre viitorul Ferrari în 2022, care va fi un an cu lansări importante de produse noi, a spus Elkann. Purosangue – primul SUV al mărcii – „se dovedește a fi ceva cu adevărat special”.

“Continuăm să ne implementăm strategia de electrificare într-un mod foarte disciplinat”, a spus Elkann. „Interpretarea și aplicarea noastră a acestor tehnologii atât în motorsport, cât și în autoturisme reprezintă o oportunitate imensă de a aduce unicitatea și pasiunea Ferrari noilor generații.”

scroll to top