Închide

Noul concept al Dacia, Manifesto, un SUV decapotabil ultra-compact – prezentat la Paris

Avatar
Dacia Manifesto 1024x508

Sursa foto: Dacia.

Timp de citire: 2 minute

Noul concept al Renault Groupe, sub brandul Dacia, se numește Manifesto, este o mașină electrică de teren de tip “buggy”, fără uși și fără geamuri, destinat activităților în aer liber. Ca orice concept car, Manifesto nu va fi produs în serie, dar reprezintă “o bază de idei” pentru viitoare modele Dacia, anunță producătorul francez.

”Manifesto este întruchiparea perfectă a valorilor mărcii Dacia. Este un vehicul simplu, cu un design robust și eco-smart, care va fi apreciat imediat de toată lumea. Cu acest concept car, cultivăm spiritul de libertate, prin crearea unui mod ușor și accesibil de a ne bucura de aer curat, atât atunci când călătorim în interes de serviciu, cât și atunci când ne relaxăm”, sună descrierea conceptului, așa cum este prezentată de Renault.

Cu Manifesto, Dacia își reafirmă viziunea privind un vehicul simplu, cool, robust, accesibil și prietenos cu natura, mai spune producătorul francez.

”Manifesto este un SUV decapotabil ultra-compact, astfel încât pasagerii să se poată conecta cu natura. Acest tovarăș de drum ușor și silențios pune accent pe agilitate și mai puțin pe viteză. Cu acest tip de vehicul poți aproviziona cu ușurință cabanele montane sau ajunge în locuri izolate. Manifesto nu va fi disponibil pentru vânzare, dar include toate inovațiile Dacia, inclusiv cele existente deja pe unele dintre modelele noastre și care vor fi disponibile în curând pentru toată gama, cele care urmează să fie lansate și cele care explorează idei noi, ce vor fi dezvăluite în viitor”, potrivit comunicatului Renault.

Idei originale la un concept car cu o apariție bizară

Pe lângă aspectul său radical și futurist, Dacia Manifesto include, printre aspectele inedite, un bloc optic cu tehnologie LED care poate fi desprins de vehicul pentru a deveni o lanternă de mare putere.

La fel, ceea ce pare a fi o cutie din tablă atașată părții din spate a vehiculului este, în realitate, o baterie detașabilă care poate încărca la rândul său diferite echipamente ale șoferului, precum stații portabile, telefoane mobile, laptop-uri sau chiar aparate mai mari.

În viziunea celor de la Dacia, cu câteva mișcări prestabilite, pe bord poate fi montat un smartphone cu diferite funcții, inclusiv navigație (întocmai ca în cazul actualului sistem Media Control), iar o mică bucată de plastic se poate transforma în suport pentru sticle sau pahare.

Întreaga mașină este complet impermeabilă și poate fi spălată cu furtunul cu apă inclusiv la interior. În plus, placa metalică de pe plafon se poate plia astfel încât se transformă într-un portbagaj, iar husele scaunelor pot deveni saci de dormit, potrivit detaliilor prezentate de inginerii și designer-ii Dacia, citați de Economica.net.

scroll to top