Închide

Nu e glumă! Candidat unic își organizează concurs, nu face punctaj și iese pe locul doi

Avatar
Mr Bean White

Foto: Comedy.co.uk

Timp de citire: 3 minute

Iogen Gânju ocupă de 4 ani funcția de director tehnic al Consiliului Județean Iași, dar este interimar. A vrut să-și securizeze un post de Șef Birou Patrimoniu, și-a stabilit singur tematica, a fost unicul concurent și totuși a luat sub baremul minim de 80 puncte. Cu nota 68,80, a fost declarat respins la proba scrisă. Iogen Gânju a semnat el însuși organizarea concursului, a stabilit datele examenului, bibliografia și tot el a concurat. Tot el a și picat, anunță ReporterIS.

Funcția de șef al Biroului Gestionarea Patrimoniului din cadrul Consiliului Județean (CJ) a fost pregătită pentru sine de către Iogen Gânju, funcționar în cadrul instituției. Și-a fixat singur datele de concurs, și-a făcut bibliografia și tematica, și-a semnat atribuțiile și, când a ajuns efectiv la proba scrisă, a picat-o. Nu a luat decât 68.80 de puncte.
Deși concursul a fost unul intern, de promovare, în care aveau voie să se înscrie doar funcționari publici, nici așa directorul Gânju n-a putut lua examenul, deși a fost candidat unic.

Iogen Gânju a semnat el însuși tematica unui concurs pe care tot el l-a picat

Acesta este, de 4 ani, directorul interimar al Direcției Tehnice din CJ Iași și a vrut să-și securizeze locul în instituțieprin concursulde la Gestionarea Patrimoniului, aflat în subordinea sa. Este o anomalie care arată de fapt haosul din politica de personal la nivel de Consiliu Județean. Director titular al Direcției Tehnice, cu concurs luat, este un alt funcționar care, din cauza procesului fostului președinte Cristian Adomniței, a fost delegat director interimar la un alt departament: Direcția Proiecte și Dezvoltare Durabilă.

A zis să-și aranjeze un post pe viață

Iogen Gânju a fost numit director interimar în perioada în care președinte era Maricel Popa, apoi a fost păstrat în funcție de către actualul conducător, Costel Alexe.

În luna mai a acestui an, Iogen Gânju a început să-și pregătească singur un concurs pentru ocuparea postului de șef de birou aflatîn subordinea sa. Serviciul face parte din Direcția Tehnică și se ocupă de tot ce înseamnă active aflate în patrimoniul județului Iași – inclusiv bunurile imobiliare. De asemenea, este persoana care decide condițiile în care se vând sau închiriază bunuri ale Consiliului Județean.

În 30 mai, Iogen Gânju, din calitatea de director interimar al Direcției Tehnice, a semnat trei documente în serie: bibliografia, tematica și atribuțiile șefului Biroului Gestionarea Patrimoniului. Documentele au număr de înregistrare consecutiv și se află în arhiva electronică a instituției.

Condițiile specifice: exact cele ale lui Gânju

Pe 19 iulie, Iogen Gânju și-a depus dosarul pentru a ocupa postul pregătit din postura de șef. Pe 25 iulie, unicul dosar, al său, a fost declarat admis, comisia cosiderând că îndeplinește cumulativ condițiile.Important: a fost un concurs la care puteau participa doar angajații din Consiliul Județean, nefiind făcut public în afara instituției.

Condițiile de concurs generale sunt cele conforme Codului Administrativ, pe care toți funcționarii le îndeplinesc. La condiții specifice, Iogen Gânju și-a trecut cele pe care le îndeplinește: funcție publică clasa I, cu vechime de 5 ani în specialitatea studiilor, studii inginerești, master în Administrație Publică.

Dosarul de concurs este anonimizat, în baza GDPR, dar surse din cadrul instituției au confirmat că pe numărul de dosar 29566/19.07.2022 a fost înscris Iogen Gânju.

Are un salariu de 9.700 de lei net

Pe 1 august a avut loc proba scrisă, cu bibliografia decisă de acesta, și a picat, cu 68.80 puncte, în condițiile în care nota minimă era de 80 de puncte, fiind funcție de conducere.

„Nu vreau să comentez, nu am eu atribuții pe această linie, avem departament de comunicare la CJ”,a  răspuns Iogen Gânju. Nu a răspuns la întrebări legate de concursul la care a fost atât organizator, cât și candidat, neexplicând nici cum a ajuns să fie, din păcate, respins.

Conform ultimei declarații de avere postate pe site-ul Consiliului Județean Iași, Iogen Gânju a avut un salariu lunar net pe ultimul an de 9.700 de lei.

Rezultatul lui Iogen Gânju, un om care a organizat concursul, și-a dat bibliografia, a concurat singur și a ieșit pe locul doi
Mai multe aici...
scroll to top