Închide

Nu toată lumea suferă de pe urma inflației. Starbucks se dovedește a fi excepția

Avatar
Starbucks

Foto: Shutterstock.com

Timp de citire: < 1 minut

Lanțul de cafenele Starbucks nu suferă din cauza inflației. Clienții s-au oprit mai des și au cheltuit și mai mult în ultimul trimestru. Mai ales chinezii sunt fericiți să se bucure din nou de frappuccino-urile lor.

Ca și în alte părți, cafeaua a devenit mai scumpă la Starbucks în ultimul trimestru (până la 2 aprilie). Dar asta nu i-a oprit pe iubitorii de cafea. Dimpotrivă, vânzările comparabile au crescut cu 11%. Clienții au mers acolo mai des și, de asemenea, au cheltuit mai mult în acest proces.

Strategia lanțului de cafenele este de a permite oamenilor să își personalizeze băuturile (să adauge o doză sau o aromă suplimentară) și de a le vinde, de asemenea, produse de patiserie sau alte gustări. Astfel, numărul de băuturi reci și personalizabile s-a dublat.

În același timp, continuă să crească numărul de coffee-shop-uri Starbucks: 100 în America de Nord și peste 360 la nivel internațional.

China post-Covid revine în forță

Acum că restricțiile Covid au fost eliminate în China, revenirea consumatorilor chinezi este, de asemenea, binevenită. Vânzările comparabile acolo au crescut cu 3%, împingând veniturile totale în afara SUA cu 7%. Profitul a fost de 74 de cenți de dolar pe acțiune, mai mare decât cei 65 de cenți la care se așteptau analiștii.

În a doua jumătate a anului, creșterea se va tempera, este adevărat, se teme Starbucks. Există deja semne, cum ar fi mai puține călătorii internaționale și un comportament mai prudent al consumatorilor. Pentru întregul an, lanțul de cafenele își menține, însă, previziunile inițiale.

scroll to top