Închide

Numărul angajaţilor germani incluşi în schema Kurzarbeit, în scădere

Avatar
Timp de citire: < 1 minut

Numărul angajaţilor incluşi în schema Kurzarbeit (program de lucru redus) din Germania a scăzut în august cu 35%, la 688.000, de la 1,06 milioane în iulie, pe fondul redresării celei mai mari economii europene în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), a anunţat Institutul de cercetare economică Ifo, citat de Reuters.

În aprilie 2020, în perioada de vârf a crizei provocate de pandemie, numărul persoanelor incluse în Kurzarbeit a urcat la aproape şase milioane.

“Este pentru prima dată de la începutul crizei când numărul angajaţilor incluşi în Kurzarbeit a scăzut sub un milion”, a apreciat expertul Ifo, Stefan Sauer.

Aproape toate sectoarele economiei au raportat în august scăderi ale numărului de angajaţi incluşi în programul de lucru redus. Industria ospitalităţii, una dintre cele mai lovite de pandemie, se redresează, dar încă are 10% dintre angajaţi în Kurzarbeit, scrie AGERPRES.

Numărul şomerilor a scăzut luna aceasta în Germania, companiile sporind angajările în urma redresării economice, în timp ce rata şomajului este la cel mai redus nivel începând din martie 2020.

Oficiul Federal pentru Muncă (BA) a anunţat marţi că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a scăzut în august cu 53.000, până la cifra ajustată de 2,537 milioane.

În august, rata şomajului, care măsoară raportul dintre numărul persoanelor fără loc de muncă şi populaţia aptă de muncă, a coborât la 5,5%, cel mai redus nivel din martie 2020.

“Un declin în august este mai degrabă neobişnuit. Este ceva remarcabil. De obicei şomajul creşte în lunile de vară, deoarece companiile amână angajările până după încheierea vacanţelor”, a apreciat şeful Oficiului Federal pentru Muncă, Detlef Scheele.

scroll to top