Închide

Nvidia dezvoltă noi cipuri destinate pieței chineze care sunt conforme cu restricțiile de export

Avatar
Nvidia

Foto: threatpost.com

Timp de citire: 2 minute

Producătorul american de semiconductori Nvidia colaborează cu guvernul SUA pentru a se asigura că noile cipuri destinate pieței chineze sunt conforme cu restricțiile de export, a declarat miercuri directorul executiv Jensen Huang.

Producătorul de cipuri destinate inteligenței artificiale, cu sediul în California, a deținut o cotă de peste 90% din piața chineză de cipuri de inteligență artificială, de 7 miliarde de dolari, informează CNN.

Analiștii au declarat că noile restricții impuse de SUA asupra exporturilor de cipuri vor crea probabil oportunități pentru rivalii chinezi.

Luna trecută Nvidia a anunțat clienții din China că amână lansarea unui nou cip de inteligență artificială destinat pieței din China până în primul trimestru al anului viitor.

“Nvidia a lucrat foarte îndeaproape cu guvernul SUA pentru a crea produse care să respecte reglementările”, a declarat Huang la o conferință de presă în Singapore.

“Planul nostru acum este să continuăm să lucrăm cu guvernul pentru a veni cu un nou set de produse care să respecte noile reglementări care au anumite limite.”

El a adăugat că Nvidia trebuie să consulte piața, iar procesul este în curs de desfășurare, adăugând că Huawei este un concurent “formidabil”.

Nvidia a anunțat în noiembrie că se așteaptă la o scădere abruptă a vânzărilor din trimestrul al patrulea în China, ca urmare a noilor reguli americane.

Huang a precizat că, în mod tradițional, contribuția Chinei la veniturile Nvidia a fost de aproximativ 20%, dar a fost greu de prezis cât de mult se va schimba acest lucru odată cu noile restricții americane la export.

Singapore, o alternativă pentru Nvidia

Cu altă ocazie, el a declarat că Nvidia se află în discuții cu autoritățile din Singapore cu privire la potențiale investiții mari și la colaborarea cu orașul-stat pentru a ajuta la dezvoltarea propriului său model al acestei tehnologii.

Infocomm Media Development Authority (IMDA) din Singapore a anunțat luni o inițiativă în valoare de 70 de milioane de dolari singaporezi (52 de milioane de dolari americani) pentru a dezvolta primul model de limbaj de mari dimensiuni din Asia de Sud-Est.

Huang a remarcat că Singapore are un ecosistem de inteligență artificială vibrant și un rol de centru de date important pentru multe piețe asiatice.

scroll to top