Închide

O autostradă mult așteptată de români a fost inaugurată. În Ungaria. Ce strategie au vecinii?

Avatar
Miskolc Kosice Autostrada M30

Foto: Skyscraper City Forum

Timp de citire: 3 minute

“Dezvoltarea provinciei în Ungaria nu este posibilă fără realizarea ideii de unitate central-europeană”, a declarat, marţi, prim-ministrul ungar Viktor Orbán la Tornyosnémeti, cu ocazia inaugurării autostrăzii M30 care leagă oraşele Miskolc (Ungaria) şi Košice (Slovacia). Premierul maghiar a subliniat că, dacă există cooperare central-europeană, “provincia ungară” poate prospera şi ea. Evident, mesajul este unul cu bătaie lungă, până la Trianon.

Ceea ce își dorește Ungaria este “nu doar o Ungarie rurală prosperă, ci o Europă Centrală puternică”, suficient de puternică pentru a se apăra împotriva intervenţiilor nefireşti ale căror consecinţe se simt şi în prezent”, a spus el, citat de agenția de stat MTI.

Autostrada este bine primită și de transportatorii români, care au acum posibilitatea de a circula exclusiv pe o șosea de mare viteză continuu din Biharia via Ungaria până la circa 150 km de Cracovia, Polonia.

În continuare, premierul maghiar a declarat că trebuie construite drumuri care să lege diferite zone ale provinciei ungare, să aducă oamenii din mediul rural în oraşele mari, să creeze legături între maghiarii din ţara-mamă cu cei de peste graniţă, precum şi între popoarele din regiune. Drumul inaugurat azi serveşte şi el acest scop, a punctat Orbán.

Mereu cu gândul la Trianon și Ungaria Mare

Viktor Orbán a explicat că în trecut, principalul nod comercial în direcţia Poloniei era Košice, această rută era una foarte
importantă şi, ca o rută internaţională majoră, era operabilă fără a trece prin capitală.

“Noi, maghiarii de după Trianon, ne putem imagina cu greu aşa ceva”, a adăugat prim-ministrul.

Premierul Ungariei a spus că această regiune a fost o zonă prosperă până când a fost “sfâşiată de marile puteri după Primul Război Mondial”.

Sub pretextul conexiunilor provinciei rurale și a ideii de unitate central-europeană, Ungaria are o atitudine expansionistă în privința infrastructurii pentru a conecta regiunile cu maghiarii care trăiesc în statele vecine.

“Generaţia noastră are misiunea de a încerca să reînnoade ceea ce străinii şi marile puteri au tăiat în bucăţi. Dacă nu facem acest lucru, resursele provinciei ungare nu vor putea fi puse în valoare. Deoarece ne lovim peste tot de graniţe, prosperitatea provinciei ungare poate fi imaginată doar dacă putem lega zonele care aparţin acum de state diferite. Aceasta înseamnă că dezvoltarea provinciei din Ungaria nu este posibilă fără realizarea ideii de unitate central-europeană”, a spus premierul maghiar la inaugurarea noii autostrăzi.

Strategia Ungariei în materie de autostrăzi

Viktor Orbán a evocat cele trei obiective stabilite de guvernul ungar în 2010:

  • Primul a fost conectarea tuturor oraşelor cu rang de municipiu la reţeaua rutieră de mare viteză
  • Al doilea obiectiv a fost ca toţi cetăţenii Ungariei, indiferent de mărimea localităţii
    lor, să poată ajunge la această reţea rutieră în cel mult jumătate
    de oră de la locul lor de reşedinţă.
  • Al treilea obiectiv a fost ca toate şoselele de mare viteză să ajungă până la graniţă şi să facă
    legătura între Ungaria şi vecinii ei, a reamintit premierul.

El a subliniat că au fost mobilizate forţe uriaşe şi sume enorme pentru atingerea acestor obiective. Începând din mai 2010,
au fost predate 33 de tronsoane de autostradă si de drum expres, care totalizează 600 km. Au mai rămas doar trei municipii care nu sunt conectate direct la reţeaua de drumuri expres, după ce în 2010 erau încă 9 în această situaţie, a reamintit prim-ministrul, menţionând că lucrările de construcţie a drumurilor sunt în curs de desfăşurare şi în cazul celor trei oraşe amintite – Zalaegerszeg, Kaposvár şi Békéscsaba.

Practic  87% din cetăţenii ungari pot ajunge la reţeaua de şosele de mare viteză în cel mult 30 de minute, comparativ cu 60% în 2010. În ceea ce priveşte drumurile care ajung până la frontieră, înainte de 2010 existau doar trei asemenea şosele, astăzi numărul lor este 9, iar până în 2025 va ajunge la 11, a precizat Orbán.

Investiţia predată acum reduce timpul de călătorie între Košice şi Miskolc cu jumătate de oră, valoarea investiţiei ridicându-se la 200 de miliarde de forinţi (547,94 de milioane de euro).

scroll to top