Închide

O binecunoscută agenție de turism românească vrea să preia integral o companie aeriană

Avatar
Animawings

Foto: Animawings.com

Timp de citire: < 1 minut

Consiliul Concurenţei a anunţat luni că analizează tranzacţia prin care agenţia de turism Christian Tour intenţionează să preia compania aeriană Anima Wings.

Societatea greacă Aegean Airlines şi-a extins cota de participare la 51% din capitalul companiei aeriene Animawings, de la 25% anterior, restul acţiunilor fiind controlate de Memento Group. Informaţia a fost publicată în toamna lui 2021 de omul de afaceri Cristian Pandel, proprietarul Memento Group şi al agenţiei de turism Christian Tour.

”Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Christian Tour Holding SA intenţionează să preia Anima Wings Aviation SA”,

anunţă autoritatea de concurenţă, citată de news.ro.

Grupul Christian Tour, cunoscut pe piaţă şi sub numele de Memento Group, este activ în principal pe piaţa furnizării de servicii turistice.

Anima Wings este o companie specializată în zboruri de tip charter destinate tour-operatorilor din România.

Conform prevederilor Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

scroll to top