Închide

O companie aeriană din Ucraina renunță la fuste și tocuri pentru costume lejere și adidași

Avatar
Rqjided42nls5bi5wzkdwoblmq

foto: REUTERS/Gleb Garanich

Timp de citire: 2 minute

Stewardese fără tocuri și fuste creion. O companie aeriană din Ucraina le-a schimbat uniforma însoțitoarelor de zbor, de teamă că în situații critice nu s-ar putea mișca rapid. Acum, ele poartă un costum lejer cu pantaloni și pantofi sport albi.

În plus, nu mai sunt obligate ca, dacă au părul lung, să îl strângă în coc sau coadă, ci îl vor purta împletit, relatează Reuters. În curând, se schimbă și vestimentația bărbaților însoțitori de zbor: ei renunță la vestă și înlocuiesc cămașa cu un tricou, în combinație cu pantofi sport negri.

Alexandrina Denysenko, o însoțitoare de zbor cu șapte ani de experiență, spune că uneori nu are niciun minut liber să se așeze în timpul unui zbor și visează să-și odihnească picioarele umflate după  ore întregi petrecute purtând tocuri.

SkyUp Airlines, transportatorul ucrainean privat pentru care lucrează, a decis să pună capăt erei tocurilor și fustelor creion, după ce a colectat feedback de la însoțitorii de zbor despre uniforma lor.

Noua uniformă SkyUp pentru femei include acum adidași Nike albi și un costum casual portocaliu, cu pantaloni și eșarfă de mătase, ambele realizate de mărci ucrainene. Tricourile albe vor înlocui cămășile.

“Pantofii cu tocuri arată frumos, nu pot să neg, dar picioarele noastre suferă și se umflă până la sfârșitul zborului. Adidașii sunt realmente mișto”, a declarat Denysenko pentru Reuters.

„Doamne ferește, dacă un echipaj trebuie să facă o aterizare de urgență pe apă și o evacuare, tocurile pot deteriora scara și nici nu va fi foarte confortabil să înoți într-o fustă”, a spus ea.

Compania a declarat că a cercetat istoria uniformelor echipajelor de zbor și a decis să renunțe la ceea ce ei numeau elemente „conservatoare” ale aspectului unei însoțitoare de bord. Părul îl vor purta împletit, în locul cocului strâns sau prins în coadă, cum era până acum.

On3acdwh6notla5cfuevyhjnoq
foto: REUTERS/Gleb Garanich

“Ne-am dat seama că, în ciuda faptului că imaginea unei însoțitoare de zbor este foarte romantizată, slujba lor necesită multă pregătire fizică”, a declarat șefa departamentului de marketing SkyUp Airlines, Marianna Grygorash.

Noua uniformă va fi lansată oficial pe 22 octombrie.

scroll to top