Închide

O donație de 150 EUR i-a schimbat viața unui român din Nisa fără adăpost, dar cu suflet cât casa

Avatar
121258920 10220439087660519 1799130866844751838 O

foto: Facebook / Solidarité 06

Ion-Nelu Gioroiu, poreclit „Jojo”, are 52 de ani și de patru ani doarme pe străzile din Nisa. A făcut, însă, un gest cu care a impresionat toată comunitatea, iar acum este recompensat pentru omenia de care a dat dovadă.

Jojo, care trăiește din ce primește pomană și din vânzarea unei reviste editate de o asociație umanitară și-a donat toți banii pe care îi avea – adică 150 de euro – pentru victimele inundațiilor din Alpes-Maritimes, după ce zona a fost măturată de furtuna Alex. Bărbatul a spus că a fost impresionat de suferința acestor oameni și vrea să-i ajute atât cât poate el, potrivit publicațiilor 20minutes.fr și Paris Match.

Cea mai mare parte a sumei a adunat-o vânzând revista asociației Solidarity 06, editată în beneficiul persoanelor fără adăpost. În ultimul număr, revista prezintă și povestea lui Jojo, care spune că cele mai mari dorințe ale lui sunt să-și găsească un loc de muncă, să aibă o casă și să meargă la un curs de limbă franceză.

Aujourd’hui, j’étais extrêmement touchée par le geste d’un monsieur qui est sans domicile stable, il dort dans la rue :(…

Posted by Solidarité 06 on Saturday, October 10, 2020

Jojo s-a adresat asociației atunci când s-a decis să facă donația. Cei de aici, care îi știu situația, au rămas fără cuvinte când bărbatul s-a dus cu două pungi de monede, toate economiile lui, și a spus că vrea să ajute.

Toată comunitatea a fost impresionată de gestul românului, așa că acum își vede îndeplinite toate dorințele exprimate în articolul din revistă.
Primăria i-a oferit un loc de muncă la serviciul de curățenie, iar o persoană anonimă i-a pus la dispoziție o locuință prin intermediul unei asociații umanitare.

„L-am trezit azi dimineață la 8, în apartament. Este fericit până în ceruri”, spune binefăcătorul anonim, care a adăugat că va continua să-l ajute pe Jojo și va merge împreună cu el la consulatul României din Marsilia, pentru a-i fi refăcute actele care i-au fost furate pe stradă.

Presa franceză spune că Ion-Nelu Gioroiu s-a născut la Craiova, dar a fost abandonat la naștere și dus la orfelinat, după care a trăit pe străzi. După Revoluție s-a dus în Italia, unde a lucrat fără acte legale, iar în 2017 a ajuns în Franța.

scroll to top