Închide

O nouă sală polivalentă în valoare de 25 de milioane de euro a fost inaugurată

Avatar
Captura Video Nicolae Ciuca Oradea
Timp de citire: 2 minute

Premierul Nicolae Ciucă a inaugurat, miercuri, Sala Polivalentă de la Oradea, despre care a afirmat că este un obiectiv care a început cu mult timp în urmă, şi a cărei valoare este de aproximativ 25 de milioane de euro, din care 20 de milioane au fost bani de la Guvernul României şi 5 milioane de la autorităţile locale. Proiectul a fost realizat prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale.

Nicolae Ciucă a mulţumit primarului şi preşedintelui Consiliului Judeţean, Ilie Bolojan, pentru continuarea proiectului acestei săli polivalente.

”Practic, putem să vorbim de un model de bună practică, de colaborare între Guvernul României şi autorităţile locale. Este foarte clar pentru noi că, în această perioadă, cu toate problemele care au fost, cu toate schimbările care au fost, proiectul şi-a văzut de drumul lui şi îl putem vedea finalizat”, a spus şeful Executivului, citat de news.ro.

Nicolae Ciucă a arătat că valoarea construcţiei este de aproximativ 25 de milioane de euro.

”20 de miloane au fost bani de la Guvernul României, 5 milioane de la autorităţile locale”,

a mai spus Ciucă, precizând că sala polivalentă va permite desfăşurarea evenimentelor sportive şi culturale, atât la nivel naţional cât şi internaţional, reprezentând o etichetă pentru municipiul Oradea şi pentru bihoreni.

Premierul a mai afirmat că la nivelul Guvernului, este important ca toate aceste activităţi pe care le-au trecut în programul de guvernare să continue.

”Ne dorim foarte mult ca, dincolo de aceste obiective, îmi spunea domnul ministru Cseke că urmează anul acesta să mai inaugurăm încă două săli de sport, la Piteşti şi Bistriţa. Sunt altele în construcţie, dar în afară de acestea, ne dorim foarte mult să vedem finalizate şi alte obiective, cum ar fi şcoli, spitale, şi lucrăm foarte mult la nivelul Guvernului, împreună cu autorităţile locale, ca acestea să intre într-un ritm constant şi să fie finalizate. De asemenea, infrastructura rutieră trebuie să o continuăm şi să o finalizăm”,

a mai spus premierul, precizând că va vizita astăzi şi drumul de legătură între Municipiul Oradea şi autostrada Transilvania.

Şeful Executivului a arătat că acestea suint lucrurile pe care Guvernul trebuie să le facă pentru a asigura partea de infrastructură atât de necesară dezvoltării economice şi a vieţii sociale.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila a afirmat, la rândul lui, că investiţia este de nivel european şi permite municipiului Oradea să organizeze competiţii de nivel internaţional.

scroll to top