Închide

O țară din Asia încearcă să atragă turiști, oferindu-le stimulente financiare 

Avatar
city view, kaohsiung city, metropolitan area

Fotografie de tingyaoh pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Taiwanul promite câte 5000 de dolari taiwanezi, echivalentul a 165 de dolari, pentru 500.000 de turiști individuali, precum și „bonusuri” de până la 20.000 de dolari (658 de dolari) pentru 90.000 de grupuri de turiști, cu scopul de a atrage oameni în vacanțele din estul Asiei, potrivit CNN.

Scopul Guvernului este de a atinge 10 milioane de vizitatori până în anul 2025

Premierul Chen Chien-jen a anunțat joi, 23 februarie, că guvernul își propune să atragă șase milioane de turiști în 2023, să dubleze această cifră în 2024 și să țintească 10 milioane de vizitatori până în 2025.

Potrivit B1 TV, pentru început, guvernul va oferi „bonusuri” de câte 5000 de dolari taiwanezi (165 de dolari) pentru 500.000 de turiști.  De asemenea, sunt puse la dispoziție „bonusuri” de până la 20.000 de dolari (658 de dolari) pentru 90.000 de grupuri de turiști.

„Bonusul” va fi livrat în format digital și poate fi utilizată inclusiv pentru cazare, a declarat Ministrul Transporturilor, Wang Kuo-tsai.

Măsurile au ca scop atragerea mai multor vizitatori de pe piețele-cheie, inclusiv Japonia, Coreea de Sud, Asia de Sud-Est, Hong Kong și Macao, dar Europa și SUA. Autoritățile taiwaneze nu au precizat încă modul în care pot fi solicitați banii.

Metoda este folosită și în unele state din Europa

Taiwanul nu este singurul caz care folosește această metodă de atragere a turiștilor. În Europa, autoritățile din Malta oferă la rândul lor stimulente financiare turiștilor străini.

Turiștii pot primi de la Autoritatea pentru Turism a Maltei 100 de euro de persoană pentru rezervările la hotelurile de cinci stele, 75 de euro de persoană pentru hotelurile de patru stele şi 50 de euro de persoană la hotelurile de trei stele.

Mai mult decât atât, turiștii care aleg să meargă în insula Gozo, a doua ca mărime din Malta și cunoscută pentru plajele ei perfecte, vor beneficia de încă o reducere cu 10%! Potrivit datelor oficiale, statul maltez a pus la dispoziție un buget de 3,5 milioane de euro pentru acest proiect și s-a estimat că de acești bani vor beneficia peste 35.000 de turiști.

În România, strategia vizează recompensarea agențiilor de turism care reușesc să atragă turiștii din afara țării pentru un pachet de până la patru nopți în unitățile de cazare.

scroll to top