Obișnuiți deja cu comenzile online în pandemie, românii se întreabă: care e domeniul-vedetă?


Autor:    -  
shopping, online, ecommerce
Fotografie de TheDigitalArtist pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Pandemia ne-a trimis pe foarte mulți dintre noi în fața calculatoarelor pentru a ne face o bună parte din cumpărături. Interesant de știut este care sunt domeniile vedetă din comerțul online. Un expert în acest tip de comerț încearcă să răspundă.

”Depinde foarte mult și de modul în care evoluează pandemia; campania de vaccinare ce este în plină desfășurare le oferă speranțe multora că ne vom întoarce la normalitatea pe care o știam acum exact un an. Există, totuși, anumite obiceiuri de consum dezvoltate în 2020 și care se vor menține și anul acesta: plata cu cardul online și livrarea fără contact sunt doar două dintre acestea”, a explicat Florinel Chiș, Director Executiv – ARMO – Asociatia Romana a Magazinelor Online, citat de dcnews.ro.

Specialistul în comerț online a dat de înțeles că chiar și după ridicarea restricțiilor, românii își vor păstra multe obiceiuri online dobândite în timpul pandemiei:

”Mulți dintre consumatorii care au accesat pentru prima dată comerțul online anul trecut declară că vor continua să îl utilizeze pentru cumpărături și după ce restricțiile sunt ridicate. Astfel, ne putem aștepta ca piața de online fashion să continue creșterea din 2020, în timp ce produsele de curățenie și igienă  personală vor rămâne, de asemenea, în topul intereselor, la fel ca electrocasnicele, obiectele de mobilier și decorațiunile interioare, dar și sectorul de food delivery”, a mai spus Florinel Chiș.

Întrebat dacă există loc de creștere a comerțului online și în 2021, specialistul a spus:

”Comerțul online din România a înregistrat cea mai mare creștere dintre toate țările membre ale Uniunii Europene în 2020 și nu este prima dată când ocupăm această poziție. Oportunitățile de creștere sunt foarte mari, dar trebuie continuate eforturile de educare digitală a consumatorilor. Există în continuare o gamă variată de produse care nu sunt disponibile pe piața locală și, cu cât retailerii își vor diversifica oferta, cu atât va crește potențialul de dezvoltare”, a conchis Chiș.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!