Închide

Oficial: Statul Florida revine în Marele Circ în mai 2022, după 63 de ani de absență

Avatar
Circuit Miami1

Hard Rock Stadium din Miami Gardens. Sursa foto: Formula1.com.

Timp de citire: < 1 minut

Datele de desfășurare ale primului Mare Premiu de Formula 1 de la Miami au fost anunțate de forul organizator, cursa urmând să aibă loc în perioada 6-8 mai 2022, anunță Formula1.com.

Cursa va avea loc pe un circuit nou amenajat în jurul Hard Rock Stadium, din Miami Gardens, un circuit de 5,41 km, Grand Prix-ul din Miami care va găzdui primul Mare Premiu din statul Florida din 1959 încoace.

Hard Rock Stadium este arena pe care își dispută meciurile de pe teren propriu celebra franciză Miami Dolphins din NFL și unde se desfășoară și turneul de tenis ATP+WTA de la Miami.

”Construcția circuitului progresează în concordanță cu așteptările. Este o locație este deja bine cunoscută pentru experiențele de neuitat ale celor care au participat la evenimente precum Super Bowl și Miami Open. Așteptăm cu nerăbdare să întâmpinăm un eveniment sportiv globală, complet nou”, a spus Richard Cregan, CEO al Miami Grand Prix.

Circuitul va cuprinde 19 viraje, trei linii drepte și trei posibile zone DRS, cu o viteză maximă estimată de 320 km/h. Hard Rock Stadium va fi situat în centrul circuitului.

Miami va fi astfel a 11-a locație din Statele Unite care a găzduit un Mare Premiu de Formula 1 de la începutul istorie Campionatului Mondial, în 1950, după Indianapolis, Sebring, Riverside, Watkins Glen, Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas, Phoenix și Austin.

scroll to top