Închide

Olandezii de la NN Group, dispuși să cheltuiască 740 mil. $ pe active ale MetLife din Europa

Avatar
Haagse Poort Building 1

Sediul central al NN Group din Haga. Sursa foto: NN Group.

Timp de citire: < 1 minut

Compania olandeză de asigurări NN Group NV este în discuții pentru a cumpăra o parte din activele europene de pe segmentul asigurărilor de viață ale rivalilor americani de la Metlife Inc. pentru aproximativ 740 de milioane de dolari, potrivit unor surse familiarizate cu discuțiile, citate de Bloomberg.

Un acord ar putea fi încheiat chiar săptămâna viitoare, vizând unitățile din Grecia și Polonia, au spus sursele, care au cerut să le fie protejată identitatea, atâta timp cât subiectul nu este public. nu a fost luată încă o decizie definitivă, existând posibilitatea ca discuţiile să eşueze sau să apară noi ofertanţi, au adăugat sursele.

Reprezentanții MetLife și NN Group au refuzat să comenteze pe această temă.

Discuţiile cu MetLife vin într-un moment în care NN Group NV este presat de unii investitori, precum fondul Elliott Investment Management, să creeze mai multă valoare pentru acţionari prin vânzarea diviziei sale de administrare a activelor. Olandezii s-au mai arătat interesați în acest an și de preluarea operațiunilor din Polonia ale asigurătorului Aviva.

Americanii de la MetLife încearcă să își vândă o parte din active, în încercarea de a-și eficientiza operațiunile la nivel global. Operațiunile din Europa, Orientul Mijlociu și Africa au raportat câștiguri ajustate de 327 milioane dolari în 2020, în creștere de la 282 milioane dolari în 2019.

Operațiunile NN Group din România cuprind activităţile NN Asigurări de Viaţă şi NN Pensii, companii lider pe pieţele de profil, şi pe cele ale NN Investment Partners, numărul patru în topul companiilor de administrare a fondurilor mutuale pe plan local.

MetLife, prin subsidiara sa din România, Metropolitan Life, are peste 21 ani de activitate pe piaţa de asigurări de viaţă și 2,5 milioane de clienţi.

scroll to top