Închide

Om de afaceri român, arestat pentru vânzarea fictivă a unui Ferrari cu 85.000 de euro

Avatar
ferrari, 458, spider

Fotografie de Toby_Parsons pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Omul de afaceri sucevean Bogdan Vasile Pascari, care activează în domeniul imobiliar, a fost arestat preventiv de Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, după ce a vândut fictiv unei persoane un Ferrari pentru suma de 85.000 de euro, în condiţiile în care nu mai era proprietarul automobilului.

“S-a reţinut în actul de inculpare că, în perioada 23 aprilie 2023 – 18 iulie 2023, inculpatul a indus în eroarea pe persoana vătămată prin prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase că îi va vinde un autoturism marca Ferrari California, deşi inculpatul vânduse autoturismul unui terţ de bună credinţă. Pentru a realiza introducerea în eroare a persoanei vătămate, inculpatul a folosit o factură fiscală, în cuprinsul căreia se atesta în mod nereal că emitentul, persoană juridică, are calitatea de proprietar al autoturismului şi transferă dreptul de proprietate către persoana vătămată. Ca urmare a manoperelor dolosive utilizate de inculpat, persoana vătămată a remis inculpatului suma de 85.000 euro”,

susţine Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, într-un comunicat de presă transmis vineri, citat de Agerpres.

Presa locală relatează că, în luna august, Bogdan Pascari a fost pus sub acuzare într-un alt dosar vizând înşelăciuni imobiliare. Astfel, în calitate de administrator al SC Alpha House Construct SRL, el ar fi indus şi menţinut în eroare opt persoane, cărora le-a promis că le va vinde apartamente într-un bloc construit de firma lui, în schimbul achitării unui avans.

Procurorii susţin că Bogdan Pascari nu şi-a respectat promisiunea şi a fost reclamat de persoanele înşelate.

scroll to top