Închide

OMV și-a vândut benzinăriile din sudul Germaniei către doi miliardari britanici

Avatar
Omv Vienna

Sursa foto: REUTERS/Heinz-Peter Bader.

Timp de citire: 2 minute

Lanțul britanic de benzinării operat de EG Group a cumpărat rețeaua de 285 de stații de benzină din sudul Germaniei, deținută până acum de compania austriacă OMV. Suma pentru care s-a încheiat tranzacția ajunge la aproape jumătate de miliard de euro (485 milioane de euro), potrivit unui comunicat al austriecilor, citat de Reuters.

Vânzarea stațiilor din sudul Germaniei de către OMV face parte dintr-un plan mai amplu, care vizează strângerea a circa 2 miliarde de euro, bani care vor fi investiți în achiziția producătorului de materiale plastice Borealis.

Cele 285 benzinării OMV sunt concentrate în landurile Bavaria şi Baden-Württemberg și au un grad limitat de integrare cu rafinăria OMV de la Burghausen, care este specializată pe produse petrochimice.

În conformitate cu termenii tranzacţiei, EG Group va prelua şi datoriile benzinăriilor OMV, ceea ce ridică valoarea totală a afacerilor preluate la 614 milioane de euro. Finalizarea tranzacţiei este aşteptată pentru 2021, după primirea acordului din partea autorităților de concurență.

Grupul EG a fost fondat de frații miliardari Issa, britanici de origine indiană, care au cumpărat pachetul majoritar al lanțului britanic de supermarketuri Asda de la gigantul american de retail Walmart, în urmă cu aproximativ două luni.

Cei doi operează deja mai multe benzinării în jumătatea sudică a Germaniei, sub brandul Esso.

”Aceasta reprezintă un nou pas în programul nostru de vânzări de active în valoare de două miliarde de euro anunţat anterior, iar această tranzacţie va reduce datoria OMV cu aproximativ o jumătate de miliard de euro la momentul încheierii”, a declarat Rainer Seele, director executiv al OMV, în comunicatul citat.

Grupul austriac a precizat că rămâne angajat faţă de restul operaţiunilor sale din Germania, care sunt concentrate pe operaţiunile de petrochimie de la rafinăria din Burghausen.

scroll to top