Închide

Orban: Pensiile vor creşte, dar vor creşte cu atât cât ne va permite economia

Avatar

Premierul Ludovic Orban

Timp de citire: 2 minute

Premierul Ludovic Orban a vorbit la România TV despre creșterea pensiilor și a declarat că pensiile vor creşte, dar vor creşte în funcție de cât va permite economia. Orban a dat un răspuns similar şi în legătură cu posibilitatea creșterii alocațiilor pentru copii.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că pensiile vor creşte, dar nu poate spune cu ce procent. Acest lucru depinde de starea economiei şi de capacitatea efectivă de plată a pensiilor.

“Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală şi vrem să le garantăm pensionarilor că fiecare va primi pensia pe care o merită. La şase luni, vom face prognoze de evoluţie a economiei româneşti şi vom vedea şi prognozele făcute de insituţiile internaţionale. Acestea vor sta la baza deciziei pe care o vom lua cu privire la procentul cu care vor creşte pensiile. Cu siguranţă, acestea vor creşte cu cât ne va permite economia.”

Orban afirmă că economia a suferit de pe urma pandemiei, iar acest lucru se vede în scăderea economică semnificativă pe care o observăm. Premierul spune că o recuperare rapidă este de dorit și de aceea se fac investiţii, învestiții în infrastructura de transport, de sănătate, energetică, educaţională, în infrastructura de comunicaţii, de agricultură (în reţelele de irigaţii).

Premierul Orban a vorbit şi despre dublarea alocaţiilor. Acesta a spus că impactul dublării alocaţiilor e de 7,3 miliarde de lei, sumă pe care Guvernul nu şi-o permite în acest moment.

“Vom creşte alocaţia cu cât ne vor permite situaţia bugetară şi prognozele economice. Aici a fost o hotărâre a Parlamentului superpopulistă. Nu se pot dubla de două ori într-un an. E o iniţiativă fără niciun fundament economic. Trebuie mărite bugetele de investiţii în mod evident. Nu poţi mări tot – şi pensii, şi alocaţii, şi salarii”, a explicat prim-ministrul Orban.

 

scroll to top