Închide

Panouri solare și temperaturi reduse în magazinele rețelei Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image

Avatar
Ahold Delhaize

Foto: revistaprogresiv.ro

Timp de citire: 2 minute

Retailerul olandez Ahold Delhaize, care operează în România magazinele Mega Image și Shop&Go, își îndreaptă atenția către energia regenerabilă şi decide să reducă temperatura în magazine, pentru a compensa creşterea preţurilor la energie, potrivit unui comunicat al companiei, citat de agenția Reuters.

Şefii companiilor energetice şi oficialii din Europa au cerut companiilor şi gospodăriilor să economisească energia şi să adopte planuri de urgenţă, astfel încât să reducă dependenţa de importurile de gaze, dacă vor exista perturbări ale livrărilor, în urma războiului din Ucraina.

Ahold Delhaize, care operează peste 20 branduri de retail, printre care cele mai multe magazine sub deschise sub numele Albert Heijn în Olanda şi Stop&Shop în Statele Unite, este printre retailerii care reduc utilizarea electricităţii, în condiţiile în care preţul gazelor naturale ar urma să rămână ridicat în următorii ani.

De asemenea, companiile sunt sub presiune din partea consumatorilor şi investitorilor pentru a folosi mai multă energie regenerabilă şi a face mai puţină risipă, astfel încât să se îndeplinească obiectivele climatice.

”Vrem să le arătăm consumatorilor atitudinea noastră proactivă. Pe de altă parte, într-adevăr economisim bani, ceea ce ne permite să îi ajutăm pe consumatori să facă și ei economii”, a afirmat directorul financiar al Ahold, Natalie Knight.

Oficialul a adăugat că firma a instalat “un număr imens de panouri solare” la magazinele sale şi a redus temperatura.

”De exemplu, la centrul de distribuţie Albert Heijn se află aproape 5.500 de panouri solare pe acoperiş, astfel încât într-o singură locaţie obţinem o cantitate de energie care ar ajunge pentru 900 de gospodării din Olanda”, a explicat Knight.

Şi retailerii SPAR Austria şi Carrefour au anunţat că îşi reduc consumul de energie.

”În magazinele Delhaize din Belgia am acționat și în ceea ce privește iluminatul în parcări și ne-am asigurat că temperatura este fixată la 19 grade, nu la 21 de grade, cum stăteau lucrurile în mod obișnuit”, a spus Knight.

În România, dorința de reducere a temperaturii din magazine este una mai veche, conducerea retailerului plângându-se adeseori că angajații nu respectă temperatura mai redusă comunicată “de la centru”, fapt care duce la deteriorarea rapidă a alimentelor perisabile, în special la raionul fructe și legume proaspete. Fapt observat de fiecare dintre noi, în comparație cu alte magazine aparținând unor retaileri germani sau francezi, unde temperatura din magazine este cu câteva grade mai scăzută, iar marfa aparent mai proaspătă.

scroll to top