Închide

Părinții pot primi până la 1.500 de lei pentru plata taxelor la grădiniță sau creșă din partea angajatorului

Avatar
Gradinita

Foto: Tikaboo.ro

Timp de citire: < 1 minut

Părinții din România pot primi bani pentru a achita taxele la creșă sau la grădiniță. Este vorba de o sumă maximă de 1.500 de lei pentru fiecare copil, sumă care vine direct de la angajator. 

Lunar, românii plătesc de la câteva sute de lei până la câteva mii de lei pentru a-și trimite copii la grădiniță sau la creșă. Costurile cele mai mari sunt la privat, acolo unde părinții dau chiar și 2.500 de lei pe lună pentru fiecare copil.

La stat se plătește mai puțin, însă locurile sunt limitate.

“La creșă undeva la 600 de lei, și la grădiniță depinde ce au nevoie în clasă. Undeva la 700-800 de lei pe lună”, spune un bărbat. “În jur de 1.200 de lei, 1.700.”

Potrivit Digi24, anul acesta părinții pot primi un sprijin pentru plata taxelor la grădiniță sau creșă chiar din partea angajatorului. Este vorba despre o nouă facilitate pentru românii care lucrează la firme plătitoare de impozit pe profit. Suma poate fi de maximum 1.500 de lei pentru fiecare copil, iar companiile își vor deduce banii din impozitul pe profit.

Cornel Grama, analist fiscal:

“Banii ăștia nu vin de la Guvern, vin de la angajator și doar dacă el vrea. Deci este opțional. La salariat este un venit neimpozabil. Dacă angajatorul vrea să mărească salariul omului ca să nu plătească CAS, CASS, impozit, atunci poate să îi ofere această facilitate”. Anul trecut, peste 530.000 de copii erau înscriși în grădinițele private și cele de stat, iar alți 30.00 în creșe.

scroll to top