Închide

Parlamentul a adoptat proiectul de buget pe 2022. Dan Barna, USR: Îl vom ataca la CCR!

Avatar
Parlament Plen Camera 2

Foto:news.ro

Timp de citire: 2 minute

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, în plenul reunit de joi, proiectul de buget pentru anul 2022 şi proiectul de buget al asigurărilor sociale pentru anul 2022. Dan Barna a anunţat, ulterior votului că USR va ataca proiectele la Curtea Constituţională.

Proiectul de lege al bugetului pe anul 2022 a fost adoptat cu 294 de voturi „pentru” şi 120 „împotrivă”. De asemenea, proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2022 a fost adoptat cu 291 de voturi „pentru” şi 119 „contra”.

Dan Barna a anunţat de la tribuna plenului reunit că USR va ataca la Curtea Constituţională ambele proiecte pentru că propunerile legislative îi discriminează pe români şi sunt făcute de către coaliţia de guvernare doar pentru clientela politică.

„S-a adoptat astăzi un buget al clientelismului, un buget care a probat amendamentele extremiştilor şi care nu a aprobat niciun amendament de la USR. USR va ataca la CCR acest buget”, a spus deputatul USR, citat de news.ro.

El a mai spus că „este de necceptat ca cetăţenii României, cei care au votat USR în comunităţile cu primari USR, să nu se regăsească în acest buget, cum este de neacceptat ca un partid precum PPUSL, partid neparlamentar, să fie finanţat prin acest buget, printr-o şmecherie a PNL-PSD”.

Dan Barna a adăugat că preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a transmis USR că unele amendamente la buget vor fi acceptate, însă ulterior acest lucru nu s-a mai întâmplat.

„USR a avut toată disponibilitatea pentru a găsi o soluţie (…) Aseară se ajunsese la o soluţie. De dimineaţă, Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu mi-au spus că înţelegerea şi acordul principial prin care toţi cetăţenii României ar fi beneficiat de buget nu mai este valabilă”,

a afirmat Barna.

scroll to top