Închide

Pasionat de fotografie? Nu și în timpul liturghiei! Vasile Bănescu taie elanul dependenților de telefon

Avatar
Biserica Poze Fotografii Copyright Foto Contactati Www.afaceri.news

Foto: Contactati www.afaceri.news

Timp de citire: < 1 minut

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, i-a îndemnat pe credincioși să nu mai fotografieze sau filmeze în timpul slujbelor. Un astfel de comportament denotă lipsă de respect față de alți enoriași, care se concentrează la slujbă și se roagă. Să folosești telefonul la biserică este total inadecvat, a insistat oficialul BOR.

„A face fotografii în timpul Sfintei Liturghii este aproape ridicol, pentru că este inclusiv o sfidare a celor din jur care vor să se roage, se concentrează, dacă le fluturi telefonul pe sub ochi nu le faci un bine, aşa cum nu-ţi faci nici ţie un bine. Nu este firesc, este total inadecvat şi este nociv pentru relaţia noastră pe care o putem stabili cu Dumnezeu în momentele acestea de sacralitate ale suljbelor religioase”,

a declarat Vasile Bănescu, potrivit TVR Info.

De altfel, la intrarea în multe biserici este specificat că folosirea telefonului mobil în timpul slujbelor este interzisă.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care Boboteaza (Botezul Domnului) și Soborul Sfântului Ioan Botezatorul au încheiat seria sărbătorilor de iarnă.

scroll to top