Închide

Patronii Mega Image pierd în instanță încă o dispută financiară legate de taxe

Avatar
Ahold Delhaize

Foto: rli.uk.com

Timp de citire: < 1 minut

La doar o lună după ce Ahold Delhaize, proprietarul rețelei Mega Image, a fost obligat să plătească taxele înapoi către autoritățile fiscale belgiene, grupul de retail a fost considerat a fi neeligibil pentru un avantaj fiscal în Țările de Jos. La un loc, ambele cazuri se ridică la peste jumătate de miliard de euro, scrie RetailDetail.

Litigiul fiscal din Țările de Jos se învârte în jurul fuziunii dintre Ahold și Delhaize din 2016: Ahold dorea să amortizeze un așa-numit „fond comercial de fuziune” în legătură cu beneficiile sinergice pe care le-ar produce fuziunea, pe o perioadă de zece ani. Dar autoritățile fiscale olandeze nu au fost de acord. Retailerul a mers apoi în instanță, dar instanța a decis împotriva lui Ahold Delhaize, relatează RTL Nieuws.

Ca urmare, grupul care a fuzionat va pierde un avantaj fiscal de 200 de milioane de euro pe parcursul a zece ani. Acum, Ahold Delhaize se gândește să facă apel.

Acesta este al doilea eșec pentru Ahold Delhaize în scurt timp: în februarie, compania a fost obligată să plătească 382 de milioane de euro autorităților fiscale belgiene. Această taxă avea de-a face cu achiziția magazinelor americane Delhaize de către grupul rezultat: aceste magazine erau subevaluate conform autorităților fiscale belgiene. Ahold Delhaize a plătit taxa, dar a făcut apel în speranța că va primi banii înapoi.

scroll to top