Închide

Patru inculpați după ce au furat “tronul” de aur masiv dintr-un castel britanic

Avatar
Wc De Aur

Foto: news.ro

Timp de citire: < 1 minut

Patru bărbaţi au fost acuzaţi luni pentru furtul, în urmă cu patru ani, a unei toalete din aur masiv, realizată de artistul italian Maurizio Cattelan, din Palatul Blenheim, un castel impunător din sudul Angliei, care face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Denumită „America”, lucrarea din aur de 18 carate, care cuprinde scaunul, vasul şi toaleta operaţională, a fost evaluată la 4,8 milioane de lire sterline (5,5 milioane de euro), scrie Le Figaro.

Acesta urma să fie piesa centrală a unei expoziţii dedicate în septembrie 2019 lui Maurizio Cattelan în acest palat baroc din secolul al XVIII-lea din Oxfordshire, locul de naştere al lui Winston Churchill. Anunţând luni acuzaţiile, Procuratura Coroanei (Crown Prosecution Service – CPS) a declarat că cei patru bărbaţi vor fi judecaţi la 28 noiembrie.

James Sheen, în vârstă de 39 de ani, a fost acuzat de furt, de conspiraţie pentru a muta bunuri furate şi transfer de bunuri furate. Michael Jones, în vârstă de 38 de ani, a fost acuzat de furt, în timp ce Fred Doe, în vârstă de 35 de ani, şi Bora Guccuk, în vârstă de 39 de ani, au fost amândoi acuzaţi de conspiraţie la transfer de bunuri furate.

A doua zi după furt, poliţia a explicat că hoţii au pătruns în palat în noaptea de 13 spre 14 septembrie şi au plecat la primele ore ale dimineţii cu preţioasa toaletă, provocând pagube importante şi inundaţii.

Toaleta „America” a fost expusă pentru prima dată la Muzeul Guggenheim din New York, unde a fost folosită de aproximativ 100.000 de persoane între septembrie 2016 şi vara anului 2017.

scroll to top