Închide

Pe ce loc de află Dacia Spring în topul vânzărilor de mașini electrice în Europa?

Avatar
dacia, duster, suv

Fotografie de WikimediaImages pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Datele de vânzări pe luna septembrie arată câteva surprize pe piața europeană. Cel mai bine vândut automobil din Europa este acum unul american, iar Dacia Spring s-a clasat pe locul 5 în clasamentul mașinilor electrice, potrivit Automarket.

Dacă până acum nu foarte mult timp, Tesla putea să viseze maxim la un loc pe podium în clasamentele de vânzări dedicate mașinilor electrice, iată că luna septembrie a adus o surpriză de proporții. Tesla Model Y nu doar că a fost cel mai bine vândut model electric de pe bătrânul continent, ci și cel mai bine vândut automobil per total, cu o victorie zdrobitoare în fața modelelor de tradiție în Europa, precum Volkswagen Golf sau Peugeot 208.

Conform datelor publicate de JATO Dynamics, Tesla Model Y a înregistrat o creștere a vânzărilor de 227% luna trecută, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În total, Tesla a vândut 29.367 de unități Model Y, o performanță obținută grație fabricii din Germania.

Pentru a înțelege mai bine avansul înregistrat de modelul electric, pe locul 2 s-a poziționat Peugeot 208 cu 19.610 unități, în timp ce locul 3 a mers către Dacia și al său Sandero, cu 17.733 unități.

Dacia Spring a ocupat un onorabil loc 5 în topul vânzărilor de mașini electrice.

Acesta a fost devansat de Model 3, Volkswagen iD.4 și Fiat 500e. În total, Dacia a vândut 4.846 de unități ale modelului electric, în Europa, luna trecută.

scroll to top