Închide

Pe Zuckerberg îl așteaptă o iarnă toridă: după utilizatori, nici angajații nu-l mai iubesc

Avatar
Facebook Hate

Sursa foto: picture-alliance / dpa.

Timp de citire: < 1 minut

Un sondaj intern realizat printre angajații gigantului Meta – fosta Facebook – arată că aceștia își pierd tot mai mult încrederea în leadership-ul companiei. Mai mult, peste jumătate dintre ei au evitat să ofere răspunsuri favorabile cu privire la ”intenția lor de a rămâne în companie”, deși gradul lor de mulțumire în raport cu managerii direcți este în creștere, potrivit rezultatului anchetei interne citate de Business Insider.

Facebook măsoară gradul de satisfacție al angajaților de două ori pe an printr-un sondaj intern numit ”Pulse”. Rezultatele de acum sunt mai mult decât dezastruoase pentru companie și au drept principală cauză numeroasele crize de imagine prin care compania a trecut în ultima perioadă.

Efectul cel mai grav ar putea fi un eventual exod al angajaților.

Dacă relația de colaborare cu colegii și superiorii ierarhici direcți a primit, în general, calificative pozitive din partea angajaților, la întrebările privind imaginea companiei și top-managementul, răspunsurile nu au fost deloc măgulitoare.

La întrebarea ”Ce crezi despre Facebook”, doar 65% dintre angajați au avut o părere bună, în scădere cu 2 puncte procentuale raportat la ediția studiului similar din primăvară.

Cea mai importantă concluzie a studiului indică faptul că angajații își pierd încrederea în conducerea de la cel mai înalt nivel: răspunsurile favorabile sunt în scădere cu 7 puncte procentuale față de primăvară, până la 49%.

De asemenea, doar 47% dintre angajați au răspuns favorabil despre ”intenția de a rămâne” în cadrul companiei, în scădere cu 2 puncte procentuale față de prima jumătate a anului.

Alți indicatori în cădere liberă au fost cei ai ”optimismului” – minus 11 puncte procentuale, până la 51% – și al ”mândriei” – minus 7 puncte procentuale, până la 55%.

scroll to top