Închide

Peste jumătate din companiile europene folosesc rețelele de socializare. România, din nou codașa UE

Avatar
woman, face, thoughts

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Datele Biroului European de Statistică – Eurostat arată că numărul companiilor care utilizează rețelele de socializare este în continuă creștere. În ce privește informațiile cele mai recente, aferente anului 2021, mai mult de jumătate dintre companii (59%) au răspuns că folosesc cel puțin un tip de social media, ceea ce reprezintă o creștere cu 22 de puncte procentuale față de 2015 (37%).

Utilizarea rețelelor de socializare este cea mai populară în rândul companiilor din Malta (84%), urmate de cele din Suedia şi Olanda (ambele cu 80%), urmate de Finlanda (79%).

La polul opus, utilizarea rețelelor de socializare este mai puțin populară în rândul companiilor din România (36%), Bulgaria (39%) şi Slovacia (45%).

Comparativ cu 2015, ponderea companiilor care folosesc rețelele de socializare a crescut în toate statele membre ale UE, cu excepția notabilă a Irlandei. Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Belgia și Franța (ambele +31 de puncte procentuale), urmate de Letonia (+30 de puncte procentuale) și Finlanda (+29 de puncte procentuale).

În România, ponderea companiilor care utilizează social media a crescut de la 25% în 2015, până la 36% în 2021.

20220629 Enterprisesusingsocialmedialong
Utilizarea rețelelor de socializare de către companii în UE. Sursa: Eurostat.

Aproximativ 56% dintre companiile din UE utilizează rețelele sociale pentru a crea o legătură cu clienții prin crearea de profile, schimb de experiențe, exprimarea de opinii, schimb de informații și, cel mai important, pentru a crea comunități de persoane cu interese comune în jurul mărcilor companiilor.

scroll to top