Închide

Piața auto are în prezent o mare speranță, dar se lovește și de o mare problemă

Avatar
Fiat 500 in front of Pacha Ibiza

Fiat 500 în fața clubului Pacha din Ibiza. Fotografie de RG Visuals pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

De ce se prăbușesc vânzările de mașini noi, piața mașinilor de ocazie își ia avânt, iar clasicele precum Fiat 500 dispar – iată o privire contmporană de ansamblu.

2024 este un an greu pentru industria auto. Vânzările de mașini în Uniunea Europeană nu prea progresează. Puțin peste un milion de mașini au fost înmatriculate în martie, cu 5,2% mai puține decât în anul precedent. Acest lucru înseamnă că speranța se prăbușește, iar creșterea pentru 2024 se reduce la 4,4% (2,8 milioane de mașini).

Vânzările de mașini pur electrice în UE au scăzut cu până la 11,3 la sută în martie, deși în ultima vreme acest segment crescuse ușor. Însă pe marea piață germană, vânzările de mașini electrice s-au prăbușit cu aproape 29%. Eliminarea primei pentru automobilele electrice devine tot mai vizibilă.

Întreaga situație este precară, industria este instabilă. Piața mașinilor noi stagnează de facto, dar, în prezent, există o luminiță la capătul tunelului pentru mașinile de ocazie. Potrivit indicelui Autoscout  pentru mașini de ocazie din Austria, prețurile pentru mașinile de ocazie au scăzut cu trei procente în martie față de începutul anului, ajungând la o medie de 27.679 de euro – cu 846 de euro mai ieftin decât la începutul anului, conform Kleine Zeitung.

Dacă ne uităm mai atent, trebuie să desenăm o imagine diferențiată. De fapt, piața mașinilor de ocazie s-a stabilizat, iar prețurile supraîncălzite s-au răcit. Dealerii austrieci aduc chiar contingente de retururi de leasing din Germania pentru a acoperi cererea din această țară. Prin urmare, piața și-a recăpătat impulsul, deoarece prețurile sunt din nou favorabile. Există o “nevoie de recuperare”, în special în rândul clienților privați care au “ratat” recent, deoarece mulți dintre ei au călătorit mai mult decât se așteptau cu vehiculele lor mai vechi.

Punctul slab

Dar piața are un punct slab: electromobilitatea. Raliul prețurilor declanșat de Tesla a pus industria într-o situație dificilă. Mulți dealeri sunt chiar reticenți în a tranzacționa EV-uri Tesla, deoarece valorile reziduale au scăzut mult din cauza reducerilor de preț continue.

Schimbările tehnologice rapide (viteza de încărcare, autonomia) fac ca mașinile uzate să “pară vechi” în scurt timp. În plus, mașinile electrice care costă 60.000 sau 70.000 de euro nu se încadrează în domeniul sensibil la preț al cumpărătorilor de mașini de ocazie, care cheltuiesc între 20 și 30.000 de euro maximum. Acest lucru înseamnă că vehiculele electrice uzate stau mai mult decât se așteptau și continuă să piardă din valoare. Autoscout a înregistrat că vehiculele electrice sunt chiar cu 4,9 la sută mai ieftine.

Sfârșitul clasicelor

În lunile mai și iunie, piața mașinilor noi cunoaște cel puțin un “maxim artificial”. De la modelul Porsche Macan cu motor termic (versiunea electronică este chiar după colț) până la modelele Fiat 500 cu motor termic (versiunea electronică este deja pe piață), o serie de vehicule vor fi scoase din uz începând cu 1 iulie, deoarece producătorii nu vor mai face ajustările software cerute de UE. Autoturismele care intră în această categorie trebuie să fie înmatriculate înainte de 1 iulie. Iar acest lucru va aduce unele mișcări în ceea ce privește prețurile și datele de piață.

scroll to top