Închide

Piața chineză de mașini turează motoarele la maximum: a 12-a lună consecutivă pe creștere

Avatar
Xpeng

Un model de mașină electrică chinezească, marca Xpeng. Sursa foto: Xpeng.

Timp de citire: < 1 minut

Vânzările de autovehicule din China au crescut în martie 2021 pentru a 12-a lună consecutivă, cea mai mare piață de desfacere din lume fiind în pole-position în cursa mondială de recuperare a pagubelor produse de pandemia COVID-19, scrie Reuters.

Vânzările au atins 2,53 milioane de vehicule în martie, în creștere cu 74,9% față de luna corespunzătoare din 2020, arată datele Asociației Producătorilor de Automobile din China (CAAM).

Vânzările pe segmentul ”New Energy Vehicles” (NEV), care cuprinde vehicule complet electrificate, alimentate cu baterie, plug-in hybrids și vehicule cu pilă de combustibil cu hidrogen, au crescut cu 239% în martie 2021, la 226.000 de unități.

Producătorii locali ai acestui tip de mașini, precum Nio și Xpeng, dar și producători străini, cum este Tesla, își extind capacitățile de producție din China, pe fondul politicii statului chinez de a promova tranziția ecologică a flotei sale de mașini, în vederea reducerii poluării aerului.

O altă organizație chinezească din industria auto, China Passenger Car Association, a anunțat vineri că Tesla a vândut 35.478 de automobile fabricate în China în luna trecută.

Chen Shihua, director executiv la Asociația Producătorilor de Automobile din China, a declarat că se așteaptă ca criza de aprovizionare cu cipuri semiconductoare să aibă un impact negativ mai mare asupra producției auto din China în al doilea trimestru decât în ​​primul.

scroll to top