Închide

Piața criptomonedelor atinge un nou maxim istoric

Avatar
bitcoin, coins, virtual

Fotografie de PIRO4D pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

În decurs de numai 24 de ore, estimările pieței activelor digitale au crescut cu 4%. O evoluție la care a contribut, în primul rând, bitcoin, cea mai populară dintre monedele vituale, care a crescut cu 3.500 de dolari în cursul nopții de duminică spre luni. În același timp, Ethereum a marcat un nou maxim istoric de peste 4780 de dolari.

În dimineața zilei de 8 noiembrie, capitalizarea pieței criptomonedelor a depășit pentru prima dată în istorie pragul de 3 trilioane de dolari, adică 3.000 de miliarde de dolari, arată datele CoinGecko. Evaluarea pieței activelor digitale a crescut cu 4% peste noapte. Acest lucru a venit după ce bitcoin a crescut cu 3.500 de dolari în cursul nopții, iar capitalizarea sa a depășit 1.200 de miliarde de dolari, transmite DCNews.

În ultimele 24 de ore, valoarea primei criptomonede a crescut cu 6,7%. În cursul dimineții de luni, bitcoin s-a tranzacționat la 66.100 de dolari. Activul se apropie de record său absolut, de 67.000 de dolari, stabilit pe 20 octombrie. Bitcoin a crescut cu 1,5% înainte de a-și actualiza valorile maxime.

Prețul primei criptomonede își revine după ce a coborât, pentru scurt timp, sub 58.000 de dolari pe 28 octombrie. De atunci, bitcoin a crescut cu 14%.

Luni, Ethereum și-a reînnoit maximul istoric de peste 4.700 de dolari. Criptomoneda a câștigat 4% în ultimele 24 de ore, iar capitalizarea sa a depășit 560 de miliarde de dolari, potrivit CoinGecko. Cota de piață a altcoinului a ajuns la 18,7%, cu o evaluare totală a activelor digitale de 3 trilioane de dolari.

Ultimul val de apreciere a Ethereum a început pe 29 septembrie. De atunci, cotațiile criptomonedelor au crescut cu 74%.

scroll to top