Închide

Vedeta pesto | Vremurile nu au crescut doar consumul de paste, ci și de sosuri pentru paste

Avatar
Pesto Barilla

Foto: italianfood.net

Timp de citire: 2 minute

Barilla își va consolida fabrica de producție de sosuri de roșii și conserve. Multinaționala italiană celebră în lumea pastelor investește 30 de milioane de euro pentru a-și moderniza fabrica dedicată cu o nouă linie de pesto, care va fi activă din aprilie 2023. 

Barilla a anunțat instalarea unei noi linii interne de pesto în propria sa fabrică de sosuri din Rubbiano (Parma, Italia), care va fi construită ]n urma unei investiții de 30 de milioane de euro. Linia, activă din aprilie 2023, va permite creșterea capacității totale de producție a tuturor tipurilor de pesto, începând cu pesto Alla Genovese.

„Suntem deosebit de mulțumiți deoarece dorim să continuăm să investim în Italia într-un moment care este o oportunitate unică de relansare a economiei naționale. Tot datorită acestei investiții suplimentare, Rubbiano se confirmă ca fiind cea mai mare și mai durabilă fabrică de producție de sos din Europa, concentrându-se pe calitatea produselor sale. Pesto-ul se bucură de un sezon de succes pe piețele internaționale”,

spune Giovanni Palopoli, Director al Operațiunii Meal Solution Barilla Group, citat de ItalianFood.net.

Prin investiții în industria locală, italienii susțin agricultura locală

Fabrica de sosuri Barilla din Rubbiano a fost înființată în 2012 și, în mai puțin de 10 ani, compania a investit 120 de milioane de euro pentru dezvoltarea sa. Toate în numele tehnologiei 4.0, al durabilității și al materiilor prime cultivate local.

Roșiile provin exclusiv din Valea Po, iar busuiocul proaspăt este 100% italian. Sustenabilitatea, împreună cu standardele înalte de calitate, siguranța alimentară și un puternic impuls spre internaționalizare, caracterizează investiția în fabrica din Rubbiano, precum și filosofia de producție a grupului Barilla.

Vremurile pandemice au făcut ca grupul să crească în ultimii doi ani atât în ​​Italia, cât și în străinătate, nu doar pe partea de paste, ci și de sosuri gata preparate si mai ales pe sectorul pesto.

În ceea ce privește piețele externe, de asemenea creșterea în Europa și America este foarte puternică.

scroll to top