Închide

Piaţa de retail a combustibililor din Marea Britanie, verificată de autoritățile de concurență

Avatar
petrol stations, gas pump, refuel

Fotografie de planet_fox pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Guvernul de la Londra a solicitat autorităţii de supraveghere a concurenţei din Marea Britanie să analizeze piaţa de retail a combustibililor pentru a vedea dacă o reducere a taxelor a fost transferată consumatorilor, deoarece preţurile la pompă au atins niveluri fără precedent, transmite Reuters.

Secretarul pentru afaceri Kwasi Kwarteng a declarat duminică că ancheta va afla de ce preţurile combustibililor cresc întotdeauna rapid, dar scad încet.

Preţurile petrolului a crescut la nivel mondial, ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia şi a redeschiderii  economiilor după pandemie.

Marea Britanie a redus în martie taxele aplicate combustibililor cu 5 pence pe litru, pentru de un an, într-un pachet de sprijin 5 miliarde de lire sterline (6,2 miliarde de dolari), pentru a uşura povara suportată de populaţie, pe fondul agravării crizei costului vieţii.

Cu toate acestea, preţurile au continuat să crească, iar costul mediu al umplerii rezervorului unei maşini de familie a crescut pentru prima dată la peste 100 de lire sterline, săptămâna trecută, potrivit companiei de date Experian Catalist.

scroll to top