Închide

Piața metalelor prețioase rămâne neschimbată în urma declarațiilor șefului FED

Avatar
Pile of gold and silver bullion bars Argor Heraeus. If you use our photos, please add credit to https://zlataky.cz, when possible

Fotografie de Zlaťáky.cz pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Prețul aurului a rămas, practic, neschimbat în cursul trazacțiilor din dimineața zilei de joi, pe fondul relansării discuțiilor cu privire la noi majorări ale dobânzii de referință a Rezervei Federale a SUA. Prin urmare, valoarea lingourilor a rămas blocată aproape de cel mai scăzut nivel din ultimele trei luni.

Aurul spot a s-a menținut la 1.932,35 dolari/uncie, la ora 02,42 GMT. Contractele futures pe aur din SUA au scăzut cu 0,1%, coborând ușor la 1.942,70 dolari/uncie.

Șeful FED, Jerome Powell, a declarat, miercuri seară, în cadrul audierilor din Congresul Statelor Unite, că majorări suplimentare ale dobânzilor de referință reprezintă „o estimare destul de bună” a conducerii băncii centrale a SUA în cazul în care economia americană continuă să se mențină pe actuala traiectorie a evoluției sale, potrivit DcNews.

În condițiile în care rate mai mari ale dobânzilor atenuează atractivitatea lingourilor cu randament zero, Edward Meir, analist pentru metale la Marex, a declarat că „piața încă mai crede că banca centrală este „foarte aproape” să pună capăt majorării majorărilor de dobânzi”, motiv pentru care aurul nu a reacționat prea mult. Metalul a ocupat o poziție ușor defensivă, dar prețul nu s-a prăbușit”, a comentat Edward Meir.

În opinia lui, până la următoarea decizie a FED, aurul ar putea evolua într-un interval de preț cuprins între  1.900 de dolari și 1.980 de dolari/uncie.

Președintele Fed-ului din Atlanta, Raphael Bostic, a devenit primul politician care a sugerat că Fed ar trebui să aștepte cel puțin până la întâlnirea din iulie pentru a decide noi creșteri ale dobânzilor.

Indicele dolarului a rămas aproape de minimele de miercuri. Un dolar mai slab face, în general, lingourile mai atractive pentru investitorii străini.

Comercianții așteaptă acum datele săptămânale privind cererile inițiale de șomaj din SUA, un indicator important pentru economia SUA, și decizia Băncii Angliei după ce au fost publicate datele privind inflația au fost mai mari decât se aștepta, investitorii fiind împărțiți în ceea ce privește amploarea creșterii ulterioare. .

Argintul spot a fost puțin modificat la 22,6293 USD uncia, după ce a atins cel mai scăzut nivel din 22 martie în sesiunea precedentă. Platina a crescut cu 0,4%, la 944,96 USD, iar paladiul a crescut cu 0,1%, la 1.348,81 USD.

scroll to top