Închide

Planul PSD pe piața energiei, anunțat de Ciolacu: crearea unui ”campion energetic național”

Avatar
bulb, light, idea

Fotografie de AJS1 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Liderul PSD Marcel Ciolacu a lansat duminică seara, într-o emisiune la Antena 3, ideea creării unei companii energetice naționale, care să producă energie dintr-un mix de surse și care să poată asigura, în 3 – 5 ani, independența energetică a României.

Ciolacu a arătat că există o criză mondială în domeniul energiei, care a fost prost gestionată în România.

”Cred că e momentul, cu o asemenea forță politică, să creăm o companie serioasă, care să producă și verde, și nuclear, și pe cărbuni, și gaze, o companie națională astfel încât în trei, maxim cinci ani, România să fie independentă energetic”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de Digi 24.

Liderul PSD susține că mixul de energie verde și producție pe cărbune este ”abordarea corectă”, sugerată de specialiști.

Întrebat ce soluții sunt pentru ca românii să treacă iarna, având în vedere criza de pe piaţa de energie și existența unor stocuri mai mici decât în anii precedenți, el a precizat că la ședința de luni a coaliției sunt invitați ministrul energiei și ministrul finanțelor şi va avea loc o discuţie şi pe această temă.

”Sunt doi invitaţi mâine (luni), la coaliţie, ministrul energiei şi ministrul finanţelor, să discutăm aceste lucruri şi să învăţăm din aceste crize. E o criză mondială, e adevărat, gestionată mai prost până acum în România”, a afirmat Marcel Ciolacu.

scroll to top