Închide

Poate noul proprietar să salveze filialele europene ale Esprit?

Avatar
Esprit
Timp de citire: < 1 minut

Esprit este în discuții cu un investitor care ar dori să achiziționeze operațiunile europene. O înțelegere cu un grup internațional de investiții private este pe punctul de a se concretiza, relatează compania.

Restructurarea în Europa

Pentru magazinele belgiene și elvețiene nu se mai poate face nimic, dar pentru celelalte filiale europene ale Esprit se pare că s-a găsit un salvator. Grupul, care este listat în Hong Kong, dar înregistrat în Bermuda, va avea miercuri discuții pentru un potențial parteneriat cu compania, în special pentru afacerile europene, potrivit RetailDetail.eu.

Esprit susține că a purtat discuții cu mai multe părți interesate, dar a primit acum confirmarea de la un potențial investitor nenumit. Grupul de modă care înregistrează pierderi a dezvăluit doar că este „un grup internațional de capital privat cu un istoric puternic”.

Investitorul vrea să ajute Esprit să restructureze operațiunile europene preluând controlul asupra afacerii europene în sine. În același timp, viitorul partener va investi și în Esprit în afara Europei pentru a beneficia de creșteri viitoare prin piețele strategice ale companiei. Aceste piețe de bază sunt acum America de Nord și Asia, recunoaște grupul.

scroll to top