Închide

Polonezii de la PESA câștigă licitația pentru 20 de noi trenuri electrice. Unde vor circula acestea?

Avatar
Pz05473cut1

Sursa foto: PESA Bydgoszcz SA.

Timp de citire: 2 minute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a desemnat societatea poloneză PESA SA Bydgoszcz (Pojazdy Szynowe Pesa Spółka Akcyjna Holding) drept câștigătoare a licitației pentru achiziția a 20 de rame electrice destinate serviciilor publice obligatorii de transport feroviar de călători de mediu și lung parcurs RE-IR2, potrivit unui comunicat de presă al instituției. Compania poloneză va asigura și serviciile de mentenanță pe o perioadă de 15 ani.

Finanțarea proiectului de achiziție a trenurilor electrice RE-IR2 este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii, arată ARF.

”După finalizarea evaluării propunerilor tehnice, financiare, precum și a documentelor de eligibilitate, al celor doi producători de material rulant care au depus oferte și primirea avizelor conform necondiționate de la Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), Comisia de evaluare a oficializat câștigarea licitației, prin desemnarea producătorului de material polonez – PESA”, potrivit comunicatului citat.

Valoarea totală estimată a achiziției este cuprinsă între 1.201.615.722 lei și 2.374.592.590 lei, fără TVA, inclusiv serviciile de mentenanţă și reparații necesare funcționării în condiții optime de siguranță și confort, instruire a personalului în ceea ce priveşte exploatarea, operarea trenurilor, transportul, asigurarea, punerea în funcțiune şi asistenţa tehnică în perioada de garanţie.

În contractul de achiziție este prevăzută o clauză de revizuire privind posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanță cu încă 15 ani și cantității cu 9 rame electrice inter-regionale.

Suplimentarea cantităților achiziționate va putea fi făcută prin încheierea unor acte adiționale la contractul de achiziție, precizează ARF.

Ramele electrice RE-IR2 furnizate de compania PESA din Bydgoszcz vor fi utilizate pe următoarele rute:

  • Cluj Napoca – Sighișoara – Brașov;
  • Cluj Napoca – Alba lulia – Simeria – Târgu Jiu – Craiova;
  • Brașov – Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani – Iași/Suceava;
  • Galați – Mărășești – Bacău – Pașcani – lași/Suceava;
  • Galați-Brăila – Făurei – Fetești – Constanța (Mangalia);
  • (Mangalia) – Constanța – Fetești – Brăila – Mărășești – Bacău – Pașcani – Iași/Suceava;
  • (Giurgiu) București – Ciulnița – Călărași.

Conform analizei de exploatare a liniilor în curs de electrificare, Cluj Napoca – Oradea și Craiova – Calafat, extinderea serviciilor, după finalizarea electrificării, trenurile vor fi operate și pe următoarele rute de circulație:

  • Oradea – Cluj Napoca – Sighișoara – Brașov;
  • Cluj Napoca – Alba lulia – Simeria – Târgu Jiu – Craiova – Calafat.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, mai precizează instituția în comunicatul de presă.

scroll to top