Închide

Posibila invazie a Ucrainei dă un brânci pieței de capital moscovite. Bursa rusă se prăbușește

Avatar
Bursa Moscova

Foto: Reuters

Timp de citire: < 1 minut

Bursa de la Moscova se prăbușește din cauza problemelor legate de Ucraina și de sancțiunile care ar putea fi impuse de occident în cazul în care Rusia ar decide să invadeze Ucraina, așa cum au spus serviciile de informații ale Ucrainei și Statelor Unite ale Americii.

Indicele rublei Mosbirzhi a scăzut cu 3,77%, la 3.618,31 puncte, la închiderea ședinței principale de tranzacționare, în timp ce indicele dolarului RTS a scăzut cu 3,98%, la 1.548,09 puncte, scrie Kommersant.

Piața bursieră rusă s-a prăbușit pe fondul tensiunilor geopolitice, precum și al scăderilor de pe piețele bursiere occidentale. Contractele futures pentru februarie ale petrolului Brent la bursa ICE au scăzut cu 0,57%, la 74,7 dolari pe baril.

Piața bursieră rusă se confruntă cu dificultăți de la începutul lunii noiembrie. Experții atribuie aceste dificultăți zvonurilor privind o posibilă invazie rusă în Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin și premierul britanic Boris Johnson au discutat astăzi despre situația din jurul chestiunii ucrainene. Johnson “și-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la consolidarea poziției trupelor rusești la granița cu Ucraina”.

De asemenea, Putin a discutat pe același subiect cu președintele american Joe Biden săptămâna trecută. Biden a avertizat asupra consecințelor în cazul în care Rusia invadează Ucraina. În replică Putin a declarat că Moscova urmărește o politică externă pașnică, dar că are dreptul de a-și apăra securitatea.

scroll to top