Închide

Prada a reușit să obțină o creștere semnificativă a vânzărilor și a câștigurilor în 2023

Avatar
Prada Logo in Hong Kong - For more, visit blob.hk

Fotografie de Kin Shing Lai pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Grupul italian de modă Prada SpA poate privi înapoi la un alt an financiar de succes datorită popularității neîntrerupte a mărcilor sale Prada și Miu Miu. Joi, compania a anunțat că a reușit, de asemenea, să obțină o creștere semnificativă a vânzărilor și a câștigurilor pe parcursul anului 2023, potrivit Fashion United.

În consecință, cifra de afaceri consolidată a Grupului Prada pe anul trecut a totalizat puțin sub 4,73 miliarde de euro. Aceasta corespunde unei creșteri de 13% față de 2022. Ajustat pentru variațiile cursului de schimb, rata de creștere a fost de 17%.

În business-ul propriu de retail al grupului, veniturile au crescut cu 12% (ajustat valutar +17%) la 4,19 miliarde de euro, nu în ultimul rând datorită afacerilor bune de la marca Miu Miu (+58%); în business-ul en-gros, veniturile au crescut cu 12% (+13% ajustate la valută) la 433 milioane de euro. Veniturile din licențe au crescut cu 36%, la 104 milioane de euro.

Creșterea puternică în toate celelalte regiuni compensează mai mult decât cererea mai slabă din America

Vânzările cu amănuntul s-au dezvoltat deosebit de dinamic în Japonia, unde au crescut cu 31% (+44% ajustate la valută) la 484 de milioane de euro. Pe celelalte piețe din regiunea Asia-Pacific, acestea au crescut cu 17% (ajustat în valută +24%) la 1,45 miliarde de euro, în Europa cu 10% (ajustat în valută +14%) la 1,31 miliarde de euro și în mijlocul Est cu 8% (ajustat în funcție de monedă +10%) până la 180 de milioane de euro.

Casa de modă a scăzut doar în America, unde vânzările cu amănuntul au scăzut cu 2 procente, până la 767 de milioane de euro. Cu toate acestea, ajustate pentru efectele valutare, acestea au fost aproximativ la același nivel ca în 2022.

Pe lângă creșterea puternică a vânzărilor, o creștere a marjei brute a contribuit la o îmbunătățire cu 37% a câștigului înainte de dobânzi și impozite (EBIT), până la 1,06 miliarde de euro. Ajustat pentru efectele speciale, a depășit cu 26% nivelul din anul precedent. Profitul net atribuibil acţionarilor a crescut cu 44%, ajungând la 671 milioane de euro.

scroll to top