Închide

Premieră la Carrefour | Primul magazin din rețea fără casieri. Unde se deschide?

Avatar
Sepsi Sf Gheorghe

Foto: retail.ro

Timp de citire: 3 minute

Retailerul francez Carrefour continuă dezvoltarea rețelei la nivel național și deschide primul hypermarket din Sfântu Gheorghe, în incinta noului centru comercial Sepsi Value Center.

În plus, magazinul marchează o premieră în rețeaua proprie de hypermarketuri prin cele 16 case 100% Self Checkout clienții având posibilitatea de a-și plăti singuri produsele, diminuând considerabil timpii de așteptare. Acest sistem exclusiv self checkout permite atât plata cash, cât și cu cardul, iar clienții au parte în orice moment de asistență. În plus, prin opțiunea Scan & Pay din aplicația Carrefour, clienții pot scana și plăti produsele pe măsură ce le adaugă în coșul de cumpărături.

Noul hypermarket Carrefour se află pe strada Lunca Oltului, nr. 31- 35, și are o suprafață de vânzare de 4.141 de metri pătrați. Parcarea magazinului dispune de  500 de locuri gratuite.

Hipermarketul propune o gamă extinsă de produse pentru o alimentație de calitate la prețuri accesibile: peste 150 de sortimente de pește proaspăt și fructe de mare, peste 300 de feluri de carne proaspătă, peste 1.000 de produse BIO, precum și produse create după rețete tradiționale de la producători din Sfântu Gheorghe și din regiune (Dioszegi, Ganesa – brutărie & cofetărie; Zoemia – Brutărie; M&M Cuki – Cofetărie; B.A.A. – furnizor de kurtos – cozonac secuiesc; Gusturi Boierești – Măcelărie, Authentic Meat – măcelărie & mezeluri; Ferma Coni, Milkcom – lactate). În plus, noul hypermarket include produse marca proprie Carrefour alimentare și nealimentare din universul de cooking (electrocasnice, veselă), produse de curățenie și un nou concept de magazin „shop in shop” denumit Carrefour Carusel, care vine cu o gamă diversificată și oferte surprinzătoare.

Mai mult, consumatorii au acces la o gamă extinsă de vinuri din zona de WineSquare care promovează vinuri din programul Deschidem Vinul Românesc, creat de Carrefour pentru a sprijini producătorii români din toate regiunile viticole ale țării. În zona WineSquare, consumatorii pot afla povestea vinurilor regionale, inclusiv de la crame din regiunea Transilvania precum Villa Vineaa, Valea Ascunsă – vin de Teaca, Domeniul Ciumbrud și Lechburg.

În total, consumatorii vor putea accesa peste 30.000 de produse atât în magazinul fizic certificat SAFE Asset Group Covid-19 compliant, cât și prin aplicația Carrefour, carrefour.ro și Bringo, iar clienții pot alege cum preferă să intre în posesia cumpărăturilor, cu livrare direct acasă sau gata pregătite în hypermarket, prin opțiunea Click & Collect.

În noua locație va fi implementat și programul de economie circulară Punem Preț pe Plastic, prin care Carrefour implementează acțiuni concrete de introducere a plasticului (dar și a altor deșeuri) într-un circuit responsabil, prin reducere, refolosire și reciclare. Astfel, Carrefour implementează și în Sfântu Gheorghe programul de colectare a uleiului uzat, oferind un 1 litru de ulei proaspăt, marcă proprie, la schimb pentru fiecare 3 litri de ulei folosit, și 2 litri de ulei proaspăt pentru fiecare 5 litri de ulei folosit. Această inițiativă se regăsește în toate hypermarketurile Carrefour și se derulează cu sprijinul organizației Respiră Verde, care va colecta și procesa uleiul folosit pentru a-l transforma în biocombustibil și alte derivate. Uleiul poate fi colectat și prin aplicația Bringo, anunțând livratorii direct din aplicație intenția de a preda uleiul folosit, la schimb, cu ulei proaspăt.

Carrefour, unul dintre cei mai importanți jucători din piața locală de retail, ocupă poziția a doua în clasamentul celor mai mari comercianți, după cifra de afaceri. Retailerul a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 2,2 miliarde de euro, în creștere cu 5,3% față de anul financiar anterior. În termeni like-for-like (excluzând expansiunea n.r.), retailerul francez a înregistrat anul trecut un plus al afacerilor de 2,1%.

La finalul lui 2020, Carrefour opera pe piața din România 369 de magazine, dintre care 40 erau hypermarketuri, 193 supermarketuri, 108 de locații convenience și 28 de locații cash & carry, sub brandul Supeco.

scroll to top